Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Klimaprogram på Teknisk museum hovedbilde
lørdag 

Klimaprogram på Teknisk museum

ntso

Teknisk museum samarbeider med Klimafestivalen 112 og setter av helgen til aktiviteter med klimaperspektiv. Hvordan fungerer en vindturbin, og er egentlig vindkraft løsningen på fremtidens energiutfordringer? Bli med på kreativt klimaverksted, og glem ikke vitenshowet!

12.00 og 13.00 Kreativt klimaverksted

Vær med på vårt kreative verksted, der du kan skape nye oppfinnelser som redder klimaet og hindrer global oppvarming. Gå fra idé til skissemodell av oppfinnelsen, og beskriv hva oppfinnelsen kan gjøre og hvilket problem den kan løse.
Begrenset med plasser og påmelding i resepsjonen.
Oppmøte i Teknoteket makerspace, vitensenteret i underetasjen.

14.00 og 15.00 Møller i vinden – fornybar vindkraft?

Hvordan fungerer en vindturbin?
Hvilke turbin gir mest effekt ved ulik hastighet, rotorbladvinkel og materialer? – og er egentlig vindkraft løsningen på fremtidens energiutfordringer? Lær hvordan turbin og generator fungerer, og hvordan vi kan lage strøm av dette og fordeler og ulemper med vindkraft og andre fornybare energikilder. Begrenset med plasser og påmelding i resepsjonen. Fra 7 år.
Oppmøte i Teknoteket makerspace, vitensenteret i underetasjen.

13.30 Vitenshow

Gå ikke glipp av et forrykende vitenshow med bobler, gass og smell. Moro for store og små!
STED: Auditoriet, kun inngang ned trappene ved kafeen.
OBS: Siste sjanse til å få med seg verdens største dataspillutstilling, Game On 2.0. Utstillingen tas ned 30.01.
18.-28. januar 2017 arrangeres Klimafestivalen § 112 for tredje gang. Målet er å øke klimaengasjementet i alle samfunnslag og alle politiske partier.

 

Gratis undervisningsaktiviteter

Teknisk museum setter fokus på fornybar energi og teknologier som gjør det mulig å utnytte ressursene på en bærekraftig måte. I forbindelse med klimafestivalen inviterer Oslo vitensenter og Teknisk museum til gratis undervisningsaktiviteter for 5.-7. trinn, og 8.-10. trinn med et spesielt fokus på klima, bærekraftig utvikling og fornybar energi. I denne anledning er det to forskjellige opplegg, begge med klima som hovedtema.

Klimafestivalen ble arrangert første gang i 2015, og vokste seg enda større i 2016. Norsk klimanettverk står for noen av kjernearrangementene i festivalen, resten av programmet gjennomføres av organisasjoner og enkeltpersoner.

Relaterte saker

Eventbilde: Impro med BMI!
tirsdag
18:30

Impro med BMI!

Nå er BMI tilbake på Latter! Det blir deilig improvisert humor i et forrykende tempo med musikk attåt. En lekende og annerledes forestilling som garantert ikke vil skuffe!

Eventbilde: Quiz med quizmaster Roar!
tirsdag
19:00

Quiz med quizmaster Roar!

Ta med vennegjengen og bli med på tirsdagsquiz med quizmaster Roar!

Eventbilde: Einars kviss på SALT
tirsdag
19:00

Einars kviss på SALT

Hva er gratis, kjempegøy, ledet av en 29 år gammel tømrerlærling fra Molde og skjer en gang i måneden? Jo, det er Einars Kviss på SALT!