Arrangementet er fullført.
Hvordan lages rødvin og hvilke andre egenskaper enn fargen skiller egentlig en hvitvin og en rødvin? Er rødviner alltid fatlagret og blir alle rødviner bedre med lagring? Denne kurskvelden er forbeholdt de klassiske rødvinene.
Vi går gjennom den viktigste teorien for å lære hvordan vinene lages fra druer til ferdig vin. Opprinnelse, jordsmonn, gjæringsprosesser, fatlagring og ikke minst druesorter er noen faktorer vi tar for oss. Vi går også gjennom hvordan vinenes egenskaper påvirker valget av vin til mat og gir deg gode mattips til de ulike vinene.
Vi smaker fem rødviner denne kvelden som kommer fra velkjente regioner som Bordeaux, Burgund og Rhônedalen i Frankrike, Piemonte og Toscana i Italia, Rioja og/eller Ribera del Duero Spania.
Oppstart kl 18:00
Varighet: ca 2,5 timer
Pris: 800,-per person *Gjeldende pris fra 01.04.20
Fortellinger om Oslofjorden over og under vann. Spennende formidling fra marinbiolog om havet vårt. Familievennlig fjordcruise!
Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.
Et deltagende kokkekurs hvor du både lærer å lage rettene, samt prinsipper om den voksende street food-trenden.