Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Klassiske Rødviner hovedbilde
torsdag 
18:00
Kulinarisk Akademi

Klassiske Rødviner

Hvordan lages rødvin og hvilke andre egenskaper enn fargen skiller egentlig en hvitvin og en rødvin? Er rødviner alltid fatlagret og blir alle rødviner bedre med lagring? Denne kurskvelden er forbeholdt de klassiske rødvinene.

Vi går gjennom den viktigste teorien for å lære hvordan vinene lages fra druer til ferdig vin. Opprinnelse, jordsmonn, gjæringsprosesser, fatlagring og ikke minst druesorter er noen faktorer vi tar for oss. Vi går også gjennom hvordan vinenes egenskaper påvirker valget av vin til mat og gir deg gode mattips til de ulike vinene.

Vi smaker fem rødviner denne kvelden som kommer fra velkjente regioner som Bordeaux, Burgund og Rhônedalen i Frankrike, Piemonte og Toscana i Italia, Rioja og/eller Ribera del Duero Spania.

Oppstart kl 18:00
Varighet: ca 2,5 timer
Pris: 800,-per person *Gjeldende pris fra 01.04.20

Relaterte saker

Eventbilde: Slåttekveld i Botanisk hage
onsdag
17:00

Slåttekveld i Botanisk hage

Slåttemarkene er en av våre mest artsrike naturtyper. Se hvilke blomster som vokser på vår slåttemark og insektene som lever der, og bli med og slå enga.

Eventbilde: Kurs i mexikanske tacos
onsdag
17:00

Kurs i mexikanske tacos

Lag taco som i Mexico! Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.

Eventbilde: Drop-in: Slåttekurs på Ola Narr
torsdag
16:00

Drop-in: Slåttekurs på Ola Narr

I samarbeid med Norsk Botanisk Forening arrangerer Naturhistorisk museum slåttedugnad på Ola Narr, nærmeste naturområde til Botanisk hage.