Søk i Aktiv i Oslo

Klasserommet av Cirka Teater hovedbilde
onsdag 
19:00
Vega scene

Klasserommet av Cirka Teater

KLASSEROMMET av Cirka Teater med skuespiller Anne Marit Sæther og musikerne Erlend Smalås og Martin Smidt. En musikalsk og delvis dokumentarisk fortelling fra det opprørske 60-tallet, der vi går inn i det lukkede klasserommets truende dynamikk og får oppleve at det finnes mange og ulike versjoner av sannheten om den gang da.

«Vi var 24 elever. Vi hadde samme lærer i alle fag. «Frøken» var rundt 60 år, myndig, autoritær. Hun krevde disiplin, og brukte raseriet som våpen mot uønsket oppførsel. Vi tilbrakte skoletida i et klasserom der frykt og skam fikk vokse».

I «Klasserommet» samles minner og bruddstykker av historier i et puslespill av en fortelling.

Forestillingen er et frodig, fargerikt og delvis dokumentarisk tidsbilde av sårbare barn og deres lærer, en relasjon preget av makt og misbruk av makt. Skolegården og klasserommet er rammen rundt alt som skjer. Historiene oppleves fra barnas perspektiv, og fra det voksne reflekterende tibakeblikket. Men også «Frøkens» stemme får slippe til: På 60-tallet er sterke verdier på kollisjonskurs, og den autoritære lærerens verdier møter stor motstand. «Frøken» opplever en fullstendig omvelting av sin yrkeshverdag. På den andre siden av 60-tallet får barn og unge en helt ny plass i samfunnet, og lærerrollen omdefineres. ”Frøkens” grunnmur krakelerer.

Forestillingen fikk terningkast 6 i Adresseavisen, en strålende anmeldelse i Klassekampen. Den spilte for fulle hus med 2 utsolgte ekstraforestillinger i Trondheim tidligere i år.

Ikke gå glipp av denne lille perlen fra et av landets mest erfarne teaterkompanier!

Relaterte saker

Eventbilde: Bootyswing Burlesque varieté show @SALT
torsdag
21:00

Bootyswing Burlesque varieté show @SALT

Gjør deg klar for en spennende og unik kveld, fylt med fortryllende og varierte artister. Vi byr på glamorøs og glitrende burlesque, majestetisk poledance, og morsomt improteater.

Eventbilde: Sultanens sønn // Sommer på Sentralen
lørdag
14:00

Sultanens sønn // Sommer på Sentralen

Arrangementet er gratis, og passer for barn mellom 3–12 år.

Eventbilde: Urban Circus – et familieshow
søndag
14:00

Urban Circus – et familieshow

Et familieshow for små og store du neppe har sett maken til. Her møter du sirkusartister med triks og ferdigheter som tilhører sjeldenheten. Sjonglering i verdenstoppen, trylling og komedie.