Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Karel Hlavatý og hans dukketeaterkunst hovedbilde
fredag 
Teatermuseet

Karel Hlavatý og hans dukketeaterkunst

Bli med inn i figurteaterskapers Karel Hlavatý sitt fantasiunivers. Se dukker, tegninger og fotografier fra mannen bak Titten Tei.

En hyllest til den tsjekkiske figurteaterkunstneren Karel Hlavatý.

I 2019 var det 100 år siden den tsjekkiske figurteaterkunstneren Karel Hlavatý ble født. Hlavatý kom til Norge i 1968 og ble en foregangsperson for norsk figurteater. I anledning 100-årsmarkeringen produserte UNIMA Norge en utstilling med hans arbeider. Utstillingen vises nå på Teatermuseet som en del av den internasjonale figurteaterfestivalen Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst i Oslo.

I utstillingen får du se et spekter av Hlavatýs arbeider, fra flere versjoner av marionettedukken Titten Tei, kjent fra NRK, til fargerike stangdukker, masker og hånddukker brukt til undervisning eller forestillinger ved blant annet Det Norske Teatret, Nils Klim Teateret i Bergen og Hordaland Teater.

  • Teatermuseet i Frognerparken, Frognerveien 67
  • Tirsdag til søndag kl. 11–16

Foto: Øyvind Skar

Relaterte saker

Eventbilde: Åpent studio Dans
torsdag
17:00

Åpent studio Dans

Bli kjent med dansekunstnere og prosessen bak en danseforestilling. Gratis for alle.

Eventbilde: Kids in Jazz // Åpningskonsert
torsdag
18:00

Kids in Jazz // Åpningskonsert

Den internasjonale festivalen Kids in Jazz gjennomføres 11-16. august. I år er det 10-års jubileum med storslagen feiring! Som vanlig starter festen i den ærverdige Marmorsalen på Sentralen.

Eventbilde: Besøk Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk
fredag

Besøk Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk

Her kan du hilse på sauer, bukk, esel, kaniner, høner eller ta en tur på hesteryggen. Prøv også gårdsrelaterte aktiviteter som hesteskokasting eller stylter.