Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Karel Hlavatý og hans dukketeaterkunst hovedbilde
fredag 
Teatermuseet

Karel Hlavatý og hans dukketeaterkunst

Bli med inn i figurteaterskapers Karel Hlavatý sitt fantasiunivers. Se dukker, tegninger og fotografier fra mannen bak Titten Tei.

En hyllest til den tsjekkiske figurteaterkunstneren Karel Hlavatý.

I 2019 var det 100 år siden den tsjekkiske figurteaterkunstneren Karel Hlavatý ble født. Hlavatý kom til Norge i 1968 og ble en foregangsperson for norsk figurteater. I anledning 100-årsmarkeringen produserte UNIMA Norge en utstilling med hans arbeider. Utstillingen vises nå på Teatermuseet som en del av den internasjonale figurteaterfestivalen Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst i Oslo.

I utstillingen får du se et spekter av Hlavatýs arbeider, fra flere versjoner av marionettedukken Titten Tei, kjent fra NRK, til fargerike stangdukker, masker og hånddukker brukt til undervisning eller forestillinger ved blant annet Det Norske Teatret, Nils Klim Teateret i Bergen og Hordaland Teater.

  • Teatermuseet i Frognerparken, Frognerveien 67
  • Tirsdag til søndag kl. 11–16

Foto: Øyvind Skar

Relaterte saker

Eventbilde: Vinterferie på Historisk museum: Bli med ridderen til middelalderen!
onsdag
11:00

Vinterferie på Historisk museum: Bli med ridderen til middelalderen!

Bli med og utforske ekte runer og hieroglyfer. Og lær hvordan du kan risse dine egne.Ta et skritt tilbake i tid og opplev historiens magi med hele familien.

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.

Eventbilde: Novaski-kvelder med Tomsen på SNØ
torsdag
16:00

Novaski-kvelder med Tomsen på SNØ

Novaski-kvelder på SNØ er for de som allerede har Tomsen Novaskis og for de som vil prøve for første gang. Alle er velkomne.