Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kammerkoret Vox Humana – Skogstoner hovedbilde
søndag 
Holmenkollen Nasjonalanlegg

Kammerkoret Vox Humana – Skogstoner

Kammerkoret Vox Humana og hardingfelespiller Helga Myhr inviterer deg ut av bykjernen og inn i en lavvo i skogkanten!

Med konsertserien Skogstoner byr de på en intim musikalsk opplevelse der tradisjonell folkemusikk flettes sammen med moderne klanger. Sammen skapes et annerledes lydbilde der tankene dras mot en tid da mennesket levde nærmere naturen.

Det tennes opp bål, og du vil kunne kjøpe vafler og noe varmt å drikke. Konserten kan også være en stemningsfull start eller avslutning på søndagsturen i marka.

Konserter kl 14 og 16.

Lavvoen ligger på Lille Gratishaugen ved Holmenkollbakken. Fra T-banestoppet Holmenkollen er det ca. 6-7 minutter å gå.

Pris: 200 kr pluss billettavgift.

Vox Humana er et kammerkor fra Oslo med unge sangere. Korets profil er korkunst i videste forstand, og de arbeider hele tiden for en høyere musikalsk standard. Samtidig ønsker de at sangerne skal få del i et usedvanlig godt sosialt miljø. Koret har egne konsertprosjekter og opptrer ved ulike typer oppdrag – fra jubileer og seremonier til bryllup og julebord.
Koret utforsker svært ulike musikksjangere og tar gjerne konsertlokalet i bruk på utradisjonelle måter. Koret har gitt ut to album og to musikkvideoer.

Helga Myhr er hardingfelespelar og songar frå Ål i Hallingdal. Ho er ein sterk tradisjonsbærar innanfor solo hardingfele og improviserar seg ofte gjennom dei spesielle slåttane og songane frå heimtraktane.
Med stor nyfikenheit mot ulike klangar ein kan finne i hardingfela, fokuserer Myhr på kreativiteten som oppstår når ein går djupt ned i til dømes rytmer, strøkfigurar og tonalitet til ein tradisjon. Myhr er utdanna ved Norges musikkhøgskule som utøvande folkemusikar,der gikk ho i lære hjå blant anna Tanja Orning og Håkon Høgemo. Elles spelar ho i ulike band og konstellasjonar og har til dømes gjeve ut to kritikerroste plater med vokalgruppa Kvedarkvintetten og i vår kom debutalbumet til folkemusikkbandet Morgonrode.

Lisa Smith Walaas er utdannet musikkviter fra Universitetet i Oslo. Hun dirigerer flere kor og jobber som teaterregissør og musikalsk ansvarlig i Sandvika barne- og ungdomsteater hvor hun har dramatisert og komponert musikaler siden 2013. Tidligere har hun jobbet som sang- og pianolærer i Lørenskog private kulturskole, og hun gjør freelance-oppdrag som skuespiller og musiker, blant annet for Den kulturelle skolesekken.

Relaterte saker

Eventbilde: Kammerkonsert #1 // Klassisk sommer på Sentralen
tirsdag
19:00

Kammerkonsert #1 // Klassisk sommer på Sentralen

I kveld er den en svensk stjernesopran, Elin Rombo, med sin norske ektemann, Anders Kjellberg Nilsson, i samspill med pianisten Sveinung Bjelland som står på programmet. Alle tre brenner for kammermusikk, og ønsker å ta publikum med inn i en magisk verden med disse verkene!

Eventbilde: Livemusikk i Vulkangata
fredag
17:00

Livemusikk i Vulkangata

Denne ettermiddagen får vi høre saksofonisten Dave Edge med venner fra scenen.
Det er gratis for alle og det blir garantert god stemning!

Eventbilde: Safa Fest 2022!
fredag
19:00

Safa Fest 2022!

En musikkfestival arrangert og laget av Safario, som samler alle sine nye favoritter på et sted for å lage den villeste konsertkvelden i Oslo. Alle er velkomne, og arrangementet passer best for de som er 16 og oppover!