Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Jubileumsfest i Vigelandsparken (Vigelandjubileet) hovedbilde
lørdag 
12:00
Vigelandsparken

Jubileumsfest i Vigelandsparken (Vigelandjubileet)

Lørdag 22. juni markeres 150-årsjubileet til Gustav Vigeland med en stor bursdagsfest i Vigelandsparken! Med på feiringen er hele Norges KORK og Radioteatret, som avslutter dagen med festforestillingen Lyden av Vigeland. Det blir grilling, frisbee og lek – og Sportsklubben Vidar arrangerer Sinnataggenløpet!

Yogaentusiastene kan starte feiringen allerede fra kl. 10.00. Vigeland-museet stiller med fagfolk som forteller om gipsstøping, bronsestøping og steinhugging. I tillegg kan alle prøve seg som kunstnere i vårt leireverksted. I Postens telt kan du skrive postkort og sende til en venn, kjæreste, mor eller bestefar – selvsagt med jubileumsfrimerker på!

Program

Grilling med Strøm-Larsen, lek og parkspill hele dagen fra 12.00

10.00 Yoga for voksne, ved Fri Yoga / Yoga i Frognerparken. Oppmøte ved Fontenen

11.00 Yoga for barn, ved Fri Yoga / Yoga i Frognerparken. Oppmøte ved Fontenen

12.00 – 14.00 Sinnataggenløpet ved Sportsklubben Vidar / Oslo Maraton (Påmelding til Sinnataggenløpet fra kl. 11.00)

12.00 – 16.00 Juniorformidlere fra Skøyen skole inviterer til en ny og annerledes opplevelse av Vigelands skulpturer

12.00 – 16.00 Skulpturverksted

12.00 – 16.00 En gipsmakermester, en bronsestøper og en steinhugger forteller om håndverket bak skulpturene i Vigelandsparken. De har også med seg en skulpturkonservator til å fortelle om Gustav Vigelands kunst

12.00 – 16.00 Skriv sommerpostkort! I samarbeid med Posten

13.00 Sinnataggen vil ha ferie! Dukketeater i Annes Dukketeater, bak tennisbanene i Frognerparken

13.00 – 16.00 Rebusløp med Bymuseet. Bli med på oppdagelsesferd og let etter vanlige og uvanlige dyr både på land og i vann eller hugget i stein. Med eller uten pels, fjær eller finner! Rebusløpet byr på oppgaver og utfordringer for hele familien. Belønning til alle som fullfører! Oppmøte ved Fontenen

14.30 Mytologitur for barn, ved Mari Atlanta Lunde. Oppmøte ved Fontenen

17.00 – 18.30 Festforestilling KORK og Radioteatret: Lyden av Vigeland

NRK Radioteatret og Kork feirer 150-årsjubileet for Gustav Vigelands fødsel med en festforestilling midt i selveste Vigelandsparken! Hvordan var det mulig for Norge, en nyfødt nasjon, å bygge en slik storslått park, som ingen by i verden har maken til? Levende radioteater med noen av Norges fremste skuespillere gir deg historien om en manns kamp for å gjøre sin drøm til virkelighet i ord og toner.

Mer om aktivitetene

En av gavene Vigeland-museet har mottatt, er juniorformidlere fra sjette klasse ved Skøyen skole. Barna har laget et helt eget formidlingsopplegg for publikum denne dagen. Du finner dem i oransje t-skjorter. Bli med!

Sinnataggenløpet arrangeres av Sportsklubben Vidar i samarbeid med Vigeland-museet, og passer for barn mellom 6 og 12. Når de først får startnummeret på seg, er det ingenting som kan stoppe dem!

Skulpturverksted: I teltet kan du lage din egen skulptur i lufttørkende leire. Denne kan males og du kan selvfølgelig ta den med deg hjem.

Annes dukketeater spiller Sinnataggen vil ha ferie! Parkens ikoniske Sinnataggen er utgangspunktet for dette stykket. Han vil ha ferie, og er rett og slett lei av å stå på ett bein og være sint. Det arrangeres audition for å få den beste og mest sinna erstatningen. Forestillingen passer for barn 4- 8 år. Pris kr. 125,- per person.

Posten markerer jubileet med nye frimerker. Denne dagen inviterer Posten til god, gammeldags postkortskriving i sitt aktivitetstelt. Hvem vil du sende til?

Arrangementet er sponset av Høegh Eiendom og Frognerparkens Venner. Vigeland-museet arrangerer feiringen sammen med Oslo kommune / NRK KORK / Radioteateret / Sportsklubben Vidar / Posten Norge / Annes Dukketeater / Skøyen skole / Fri Yoga / Norske amerikanske idretters forbund / Johansen Monumenthuggeri / Kristiania Kunst- og Metalstøberi

Relaterte saker

Eventbilde: Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus
lørdag

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.

Eventbilde: Bakgårdslek for familien
lørdag
11:00

Bakgårdslek for familien

Kom og lek i bakgården! Kast på stikka, hopp litt tau eller skriv på kritt-tavle. Møt opp og bli med på god gammeldags moro hver første lørdag i måneden.

Eventbilde: Barnas Sommerverksted
lørdag
11:00

Barnas Sommerverksted

Her blir det morsomme og kreative aktiviteter for barna. Samtidig vil det være konserter og andre forestillinger i gata som man også kan delta på, helt gratis.