Arrangementet er fullført.

Jazzbarna inntar Sentralen hovedbilde
søndag 
15:00
Sentralen

Jazzbarna inntar Sentralen

I februar startet en ny konsertserie på Sentralen i Oslo. Konsertene arrangeres av Improbasen, som presenterer unge jazztalenter på svært høyt nivå, og har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz.

Den nye konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her går de yngste jazztalentene skikkelig i dybden, og presenterer kompleks jazz på internasjonalt nivå.

De fleste er elever ved Improbasen, men enkelte av konsertene vil også bli toppet med gjester fra inn- og utland. Dette gjelder i høyeste denne gangen, som vi har besøk av den talentfulle 9 år gamle pianisten Elena Spinetti, fra Improbasen’s samarbeidspartner Siena Jazz i Italia.

Dermed er det klart for en svært ung og spennende gruppe denne gangen, med saxofonisten Elinor Brørby Placucci (10), pianisten Elena Spinetti (9), bassisten Alva Salomon Grønning (10), og trommeslageren Mina Toda Bernhardsen (12).

Disse barna har allerede medvirket på en rekke konserter på Nasjonal Jazzscene. Denne søndagen skal de grave seg skikkelig ned i materien, og for første gang presentere en hel konsert på egen hånd.

Forberedelsene lover meget bra, og det forventes at serien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Konsertene fortsetter med nye grupper hver måned fram mot sommeren. Samtidig fortsetter konsertene på Kafé Hærverk, og flaggskipet Barnas Jazzscene på Victoria. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

Relaterte saker

Eventbilde: Peter Pan og Kaptein Krok
søndag
13:00

Peter Pan og Kaptein Krok

Peter Pan og Kaptein Kroks kamp om klimafremtiden i Drømmeland. Bli med å se!

Eventbilde: Knerten og Lillebror
tirsdag
15:00

Knerten og Lillebror

Møt Lillebror og, Norges mest populære trepinne, Knerten i levende live og bli med på et eventyr fylt med spenning, dramatikk og humor.

Eventbilde: Sommerkonserter med Minimusikk
lørdag
14:00

Sommerkonserter med Minimusikk

Bli med på oppdagelsesferd i fuglenes fantastiske verden. Dere går på skattejakt etter spennende fugler og lager musikk inspirert av fuglesangen.