Arrangementet er fullført.

Jazzbarna inntar Sentralen hovedbilde
søndag 
15:00
Sentralen

Jazzbarna inntar Sentralen

I februar startet en ny konsertserie på Sentralen i Oslo. Konsertene arrangeres av Improbasen, som presenterer unge jazztalenter på svært høyt nivå, og har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz.

Den nye konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her går de yngste jazztalentene skikkelig i dybden, og presenterer kompleks jazz på internasjonalt nivå.

De fleste er elever ved Improbasen, men enkelte av konsertene vil også bli toppet med gjester fra inn- og utland. Dette gjelder i høyeste denne gangen, som vi har besøk av den talentfulle 9 år gamle pianisten Elena Spinetti, fra Improbasen’s samarbeidspartner Siena Jazz i Italia.

Dermed er det klart for en svært ung og spennende gruppe denne gangen, med saxofonisten Elinor Brørby Placucci (10), pianisten Elena Spinetti (9), bassisten Alva Salomon Grønning (10), og trommeslageren Mina Toda Bernhardsen (12).

Disse barna har allerede medvirket på en rekke konserter på Nasjonal Jazzscene. Denne søndagen skal de grave seg skikkelig ned i materien, og for første gang presentere en hel konsert på egen hånd.

Forberedelsene lover meget bra, og det forventes at serien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Konsertene fortsetter med nye grupper hver måned fram mot sommeren. Samtidig fortsetter konsertene på Kafé Hærverk, og flaggskipet Barnas Jazzscene på Victoria. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

Relaterte saker

Eventbilde: Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet
onsdag

Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet

Utstillingen viser hvordan tamme og ville dyr er en del av Oslos historie, hva dyrene har betydd for byen, og hva byen har betydd for dyrene.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum
torsdag

«Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!