Arrangementet er fullført.

Jazzbarna inntar Sentralen hovedbilde
søndag 
15:00
Sentralen

Jazzbarna inntar Sentralen

I februar startet en ny konsertserie på Sentralen i Oslo. Konsertene arrangeres av Improbasen, som presenterer unge jazztalenter på svært høyt nivå, og har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz.

Den nye konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her går de yngste jazztalentene skikkelig i dybden, og presenterer kompleks jazz på internasjonalt nivå.

De fleste er elever ved Improbasen, men enkelte av konsertene vil også bli toppet med gjester fra inn- og utland. Dette gjelder i høyeste denne gangen, som vi har besøk av den talentfulle 9 år gamle pianisten Elena Spinetti, fra Improbasen’s samarbeidspartner Siena Jazz i Italia.

Dermed er det klart for en svært ung og spennende gruppe denne gangen, med saxofonisten Elinor Brørby Placucci (10), pianisten Elena Spinetti (9), bassisten Alva Salomon Grønning (10), og trommeslageren Mina Toda Bernhardsen (12).

Disse barna har allerede medvirket på en rekke konserter på Nasjonal Jazzscene. Denne søndagen skal de grave seg skikkelig ned i materien, og for første gang presentere en hel konsert på egen hånd.

Forberedelsene lover meget bra, og det forventes at serien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Konsertene fortsetter med nye grupper hver måned fram mot sommeren. Samtidig fortsetter konsertene på Kafé Hærverk, og flaggskipet Barnas Jazzscene på Victoria. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

Relaterte saker

Eventbilde: Tumble in the Jungle
lørdag
12:00

Tumble in the Jungle

Fart, humør og mange opplevelser venter den som blir med på Tumble in the Jungle. En samlende forestilling for alle barn!

Eventbilde: Snekring av vinterhus
søndag
12:00

Snekring av vinterhus

Her kan du bygge ditt eget overvintringshjem på Lilløyplassen, for å hjelpe insekter som marihøner og gulløyer med å komme seg gjennom vinteren!

Eventbilde: Musikalkurs  på Sentralen
fredag
16:00

Musikalkurs på Sentralen

Er du mellom 8- 10 år? Har du lyst til å lære teater, sang og dans? Nå har du sjansen! Om du har liten eller ingen erfaring fra før av spiller ingen rolle