Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Jazzbarna inntar Sentralen hovedbilde
søndag 
15:00
Sentralen

Jazzbarna inntar Sentralen

I februar startet en ny konsertserie på Sentralen i Oslo. Konsertene arrangeres av Improbasen, som presenterer unge jazztalenter på svært høyt nivå, og har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz.

Den nye konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her går de yngste jazztalentene skikkelig i dybden, og presenterer kompleks jazz på internasjonalt nivå.

De fleste er elever ved Improbasen, men enkelte av konsertene vil også bli toppet med gjester fra inn- og utland. Dette gjelder i høyeste denne gangen, som vi har besøk av den talentfulle 9 år gamle pianisten Elena Spinetti, fra Improbasen’s samarbeidspartner Siena Jazz i Italia.

Dermed er det klart for en svært ung og spennende gruppe denne gangen, med saxofonisten Elinor Brørby Placucci (10), pianisten Elena Spinetti (9), bassisten Alva Salomon Grønning (10), og trommeslageren Mina Toda Bernhardsen (12).

Disse barna har allerede medvirket på en rekke konserter på Nasjonal Jazzscene. Denne søndagen skal de grave seg skikkelig ned i materien, og for første gang presentere en hel konsert på egen hånd.

Forberedelsene lover meget bra, og det forventes at serien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Konsertene fortsetter med nye grupper hver måned fram mot sommeren. Samtidig fortsetter konsertene på Kafé Hærverk, og flaggskipet Barnas Jazzscene på Victoria. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

Relaterte saker

Eventbilde: Barnas verksted i Vinterhagen
søndag
11:00

Barnas verksted i Vinterhagen

Barnas Verksted er Sentralens faste helgetilbud for barnefamilier, og er helt gratis!

Eventbilde: Førjul på Frogner
søndag
11:00

Førjul på Frogner

Ta med hele familien til en uforglemmelig julehelg i Frognerparken og finn tilbake til den gode, gamle julemagien.

Eventbilde: Vitenparkens julemarked 2023
søndag
11:00

Vitenparkens julemarked 2023

I år inviterer Vitenparken deg til et vinterparadis hvor du kjøpe inn julegaver fra ulike lokale produsenter og besøke juleverkstedet samtidig som du kommer i julestemning.