Arrangementet er fullført.

Jakob og Neikob på det Norske Teatret hovedbilde
fredag 
17:00

Jakob og Neikob på det Norske Teatret

Kari Stai har lykkes i å lage en ny klassiker for barn med sine bøker om Jakob og Neikob. Nå blir fortellingene om det underlige venneparet til ei nær og intim teaterforestilling for di minste på Scene 3. 

URPREMIERE 13. JANUAR KL. 17.00

Forestillingen er basert på bøkene om Jakob og Neikob som alltid svarer det samme, Jakob er et ja-mennesket tvers igjennom, og Neikob klarer ikke si annet enn nei. Bøkene har vunnet flere priser og er oversatt til ti språk allerede. Handlingen er enkel og rettet mot de minste på et språk de forstår. Mer enn én gang har de blitt omtalt som kommende klassikere innenfor barnelitteraturen. 

Her kan du se animasjonsfilm av boka Jakob og Neikob, produsert av studenter ved Høyskolen i Volda

Ja og nei

Jakob og Neikob bor sammen i et hus på en bakketopp. De er gode venner selv om de er veldig forskjellige. Jakob seier JA til alt og Neikob seier NEI til alt. Jakob har så lyst at Neikob skal si ja og bli med på noe morsomt. Derfor finner han på noe lurt: «Hei, Neikob. Du sier vel ikke nei til en biltur?» NEI, svarer Neikob, og slik starter ett av eventyrene deres.

Jakob og Neikob handler om å kunne være venner selv om man er forskjellige. Og at en av og til må utfordre seg selv: Jakob lærer at en av og til må si NEI, og Neikob lærer at en av og til må si JA – elles opplever man aldri noe nytt!

Forestillingen passer for barn fra 3 år og oppover. 

Det Norske Teatret er Norges største teater for refleksjon, opplevelser og underholdning. Teateret ligger sentralt i Oslo i et moderne teaterbygg fra 1985 med 3 faste scener, og over 200.000 publikummere årlig.

Relaterte saker

Eventbilde: Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk
onsdag

Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk

I år kan de ønske velkommen til en helt ny Barnas Bondegård! Hils på kalv, geit, kaniner, høner, esel og ta en tur på hesteryggen.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum
onsdag

«Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Besøk Teknisk museum i sommer
torsdag

Besøk Teknisk museum i sommer

Bli med på morsomme og lærerike aktiviteter ute og inne, på Teknisk museum hele sommerferien!