Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Hvilke kreative handlingsrom tilbyr feminismen? hovedbilde
mandag 
18:30

Hvilke kreative handlingsrom tilbyr feminismen?

ntso

Billedtekst: Chitra Ganesh (American, born 1975). Eyes of Time (detail), 2014. Mixed-media wall mural. Courtesy of the artist and Gallery Wendi Norris, San Francisco. © Chitra Ganesh. Photo: Jonathan Dorado, Brooklyn Museum

Oslo Pilot har gleden av å ønske velkommen til samtale på Sentralen mellom:

•Elizabeth A. Sackler, The Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art ved Brooklyn-museet i New York.
•Wenche Mühleisen, kjønns og medieforsker.
•Eline Mugaas, kunstner og kurator.

Samtalen ledes av Tone Hansen, direktør for Henie Onstad Kunstsenter og leder av Norsk Kulturråd.
Katya García-Antón, direktør for Office for Contemporary Art Norway (OCA) gir en introduksjon til Elizabeth Sackler og hennes virke.

Etter samtalen blir det lett servering. Arrangementet avsluttes kl 21:00. Gratis inngang.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1587271334917867/

 

Hvordan gjør feminismen seg gjeldene i dagens kunst og hvilke kreative handlingsrom tilbyr feminisme som ideologi og metode? Er det stuerent å si at man arbeider innenfor en feministisk retning i billedkunsten og hva betyr det i så fall? Hva kan feminismen som samfunnskritisk verktøy ha å si for dagens kunstnere?

Med tillit til at feminismens historie vil kunne fortsette, og med behov for å gi den en konkret form og utfordre vante tankesett, vil et panel sammensatt av kunstnere, kuratorer og akademikere spekulere rundt feminismens fremtid. Målet er å svare på de ovennevnte spørsmålene gjennom en rekke konkrete eksempler og presentasjoner av prosjekter som har påvirket vår oppfattelse av hvordan samtidens blikk på fortiden kan forandre vår forståelse av denne. Et eksempel er den pågående reintroduksjonen av Siri Aurdals banebrytende kunstnerskap som skjer i regi av Kunstnernes Hus og Oslo Pilot med en planlagt presentasjon av skulpturen Tre Frekvenser i Vigelandsparken. Et annet er Kunsthall Oslos kuratoriske aksjon Hold Steinhårdt fast på greia di – Norsk kunst og kvinnekamp 1968-89 som satte en nær fortid på dagsorden igjen, og som har fått større institusjoner til å gjennomtenke sin rolle i historieskrivingen.

Samtalen arrangeres i sammenheng med at den amerikanske aktivisten og filantropen Elisabeth Sackler besøker Oslo. Sackler er kjent for sitt engasjement gjennom The Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art ved Brooklyn-museet i New York, som blant annet huser Judy Chicagos berømte Dinner Table og holder diskusjonen om feminismens rolle i den kritiske kunsten levende.

Arrangementet er et samarbeid mellom Oslo Pilot og Det norske generalkonsulatet i New York.

Oslo Pilot er et toårig prosjekt som undersøker kunstens rolle i offentlige rom. Prosjektet er initiert og finansiert av Oslo kommune Kulturetaten. Oslo Pilot er kuratert av Eva González-Sancho og Per Gunnar Eeg-Tverbakk.

Tone Hansen er direktør og kurator ved Henie Onstad Kunstsenter siden 2011. Hun er nyvvalgt rådsleder for Norsk kulturråd og har publisert en rekke antologier og bøker i tillegg til utstillingsvirksomheten.

Wencke Mühleisen er kjønns- og medieforsker. Hun har arbeidet med forståelser av feminisme , kjønn og seksualitet i kultur og medier som performancekunstner, forsker, skribent og forfatter.

Eline Mugaas er en Oslo-basert kunstner som primært arbeider med fotografi, video og collage. Siden 2008 har Mugaas publisert fanzinen ALBUM sammen med kunstneren Elise Storsveen . ALBUM var co-kurator for utstillingen Hold Steinhardt fast på greia di – norsk kunst og feminisme 1968-1989.

Elizabeth A. Sackler er en historiker, kunstaktivist og forkjemper for den amerikanske urbefolkningen. Hun er leder for Arthur M. Sackler Foundation og Elizabeth A. Sackler Foundation i New York. Hun etablerte American Indian Ritual Object Repatriation Foundation i 1992 og Elizabeth A. Sackler Senter for Feminist Art ved Brooklyn Museum i 2007. Hun ble i 2014 utnevnt til styreleder ved Brooklyn Museum.

Relaterte saker

Eventbilde: Pastakurs
tirsdag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: Kjenn din by: Arkitekturvandring på Fagerborg og Marienlyst
tirsdag
18:00

Kjenn din by: Arkitekturvandring på Fagerborg og Marienlyst

Fra storgårdskvartalene på Majorstuen, via Marienlysts lamellbebyggelse og vakre funkisarkitektur, til NRK og jubilanten Jessenløkken – se områdene gjennom byantikvarens blikk.

Eventbilde: Boblende middag / lunsj
onsdag
17:00

Boblende middag / lunsj

På dette kurset får du både lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon. Til boblene kommer også passende retter, noe blir servert av kokkene og noe lager man selv.