Søk i Aktiv i Oslo

Hvem er redd for samtidspoesien? – debatt på BLÅ hovedbilde

Hvem er redd for samtidspoesien? – debatt på BLÅ

Hvem er redd for samtidspoesien? – Debatt på BLÅDet finnes gjerne en holdning om at poesien er vanskelig og utilgjengelig. På den andre siden finnes også fornemmelsen av at den er misforstått. Hva handler samtidspoesien om, og hvordan kan vi lese den?

Det er nok ikke feil å kalle samtidspoesien for en smal sjanger, men likevel er poesien til stede i den litterære offentligheten med utgivelser fra små og store forlag, i tidsskriftdebatter og på festivaler.

Kveldens samtale vil gjøre et nedslag i den norske samtidspoesiens herbarium, forhåpentligvis uten tendenser til verken forenkling eller kompliserende omveier. Det blir høytlesing og samtaler rundt utvalgte dikt, da vi vil diskutere ulike innganger til samtidspoesidebatten ved å sette teksten og lesningen i sentrum.

Panelet består av Espen Stueland, litteraturkritiker og forfatter med flere diktsamlinger, romaner og essaysamlinger bak seg. Eirik Vassenden er førsteamanuensis i norsk litteratur ved Høgskolen i Bergen. Sammen med Jørgen Sejersted var Vassenden medredaktør og forfatter av Lyrikk. En håndbok (2007). Både Stueland og Vassenden har deltatt med engasjert ekspertise i poesidebatter, og har med seg Dan Aleksander Andersen, som er forlagsredaktør i Cappelen Damm. I 2010 debuterte Andersen diktsamlingen Evighetsarbeid.

Litteratur på Blås Fredrik Christiansen leder oss gjennom kvelden.

Billettpris: 30,-

Les mer om arrangmentet Hvem er redd for samtidspoesien? >>

Relaterte saker

Eventbilde: Samtale: Mapping Black Europe
onsdag
18:00

Samtale: Mapping Black Europe

Samtale med Olive Vassell, Natasha A. Kelly og Michelle Tisdel om boken og temaet «Mapping Black Europe: Markers, monuments, memory».

Eventbilde: SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu
onsdag
18:00

SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu

Oslo kommunes kunstsamling inviterer til lansering av boken «Økern, august 2022». «Økern, august 2022» er Ane Hjort Guttus bidrag til Selvbyggeren.

Eventbilde: Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow
onsdag
21:00

Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow

«Julefruer» er et hysterisk morsomt bokshow med ville innslag om jul, vennskap, uvennskap og tusjkake med injisert brennevin. Og om litteraturen og slitet, sykdommene og alvoret.