Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Hva med hen? Kjønn i språk hovedbilde
torsdag 
17:30
Deichmanske Bibliotek i Nydalen

Hva med hen? Kjønn i språk

ntso

To forfattere, av over 20 bøker til sammen, setter hverandre i stevne på en scene, med hovedfokus på et lite ord med stor kraft: Det beryktede og omdiskuterte hen.

Er hen viktig å bruke? Gir det rom for et tredje kjønnsalternativ – språklig og praktisk? Trenger vi hen – i livet og i litteraturen? Velkommen til en kveld med kjønn og kjønnsdefinisjon i språk som tema. Forfatterne vil samtale og diskutere, lese høyt fra bøkene sine og svare på spørsmål fra salen.

Hanne Ørstavik er en av vår tids mest markante og særpregete forfattere. Hun debuterte med romanen Hakk i 1994, og har utgitt til sammen tretten romaner og et lesestykke, samt boka Der alt er klart i samarbeid med Pierre Duba. Hennes siste bok, «Over fjellet», kom ut i 2017.

“Det er noe både fascinerende og imponerende over Hanne Ørstaviks insistering på denne sirklingen rundt nærhet, virkelighet og seksualitet. Og «Over fjellet» er et originalt bidrag, med heftige og lettflytende partier”
TURID LARSEN, DAGSAVISEN

Esben Esther Pirelli Benestad er norsk lege, spesialist i klinisk sexologi og professor i sexologi ved Universitetet i Agder. Hen er også en av Norges få åpne transpersoner. Hen har skrevet 6 bøker i sexologi, flere av dem med transseksualisme som tema.

De mest aktuelle bøkene er: ”Kjønn i bevegelse”, Benestad og Almås (2001) og ”Sexologi i praksis”, Almås og Benestad som kommer i tredje utgave i disse dager. Benestad er også kjent fra filmen ”Alt om min far” av sønnen Even Benestad 2002, og senest som kjønnskreativ modell for Stormberg.

Mestermøtet er en del av arrangementsserien Fri dressur! – språk, løgn og forbannet dikt. Arrangementsserien er støttet av Fritt Ord.

Finn arrangementet på Facebook her >>

Relaterte saker

Eventbilde: Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem
mandag
17:00

Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem

Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.

Eventbilde: Verdens miljødag – og Oslo er med
søndag
11:00

Verdens miljødag – og Oslo er med

For å feire verdens miljødag inviterer Oslo kommune til et gøyalt og lærerikt miljøarrangement på SALT for hele familien. En dag med aktiviteter, småprat om naturen, musikk og moro for store og små.