Arrangementet er fullført.
Vandringen starter med humleteori. Etter teorien vil vi begi oss ut på selve vandringen.
Under humlevandringen vil vi forsiktig fange humler med håv, observere og artsbestemme dem, før vi slipper de ut i det fri igjen.
Mye av maten vi spiser er avhengig av humlers pollinering, og vi vil være dårlig stilt dersom humlene skulle forsvinne. Humlene trenger hjelp av mennesker i våre moderne landskap, ettersom det er på grunn av oss mennesker at landskapet ser så annerledes ut. Humler og andre villbier gjør en enormt viktig jobb for både naturen og oss mennesker, og vi må sørge for at sårbarheten som hører med til humlenes levemåte, ikke også blir deres undergang. De trenger mat og et hjem, gjerne i form av en humlekasse eller et musebol.
Gled dere til humlevandring og vel møtt!
Praktisk:
Illustrasjonsfoto: Hallvard Elven, NHM
I dette foredraget tar Øystein Ustvedt for seg Gonzalez-Torres’ karakteristiske bruk av vanlige, hverdagslige objekter, ofte knyttet til tap og sorgarbeid, og om hvordan omgivelsene og betrakteren trekkes inn som aktive aktører i flere av hans verker.
Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!
Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.