Søk i Aktiv i Oslo

Humlevandring i Botanisk hage hovedbilde
tirsdag 
17:00
Botanisk hage

Humlevandring i Botanisk hage

Vandringen starter med humleteori. Etter teorien vil vi begi oss ut på selve vandringen.

Under humlevandringen vil vi forsiktig fange humler med håv, observere og artsbestemme dem, før vi slipper de ut i det fri igjen.

Mye av maten vi spiser er avhengig av humlers pollinering, og vi vil være dårlig stilt dersom humlene skulle forsvinne. Humlene trenger hjelp av mennesker i våre moderne landskap, ettersom det er på grunn av oss mennesker at landskapet ser så annerledes ut. Humler og andre villbier gjør en enormt viktig jobb for både naturen og oss mennesker, og vi må sørge for at sårbarheten som hører med til humlenes levemåte, ikke også blir deres undergang. De trenger mat og et hjem, gjerne i form av en humlekasse eller et musebol.

Gled dere til humlevandring og vel møtt!

Praktisk:

  • Oppmøte ved Urtehagen i Botanisk hage
  • Arrangementet er gratis

Illustrasjonsfoto: Hallvard Elven, NHM

Relaterte saker

Eventbilde: Slåttekveld i Botanisk hage
onsdag
17:00

Slåttekveld i Botanisk hage

Slåttemarkene er en av våre mest artsrike naturtyper. Se hvilke blomster som vokser på vår slåttemark og insektene som lever der, og bli med og slå enga.

Eventbilde: Kurs i mexikanske tacos
onsdag
17:00

Kurs i mexikanske tacos

Lag taco som i Mexico! Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.

Eventbilde: Drop-in: Slåttekurs på Ola Narr
torsdag
16:00

Drop-in: Slåttekurs på Ola Narr

I samarbeid med Norsk Botanisk Forening arrangerer Naturhistorisk museum slåttedugnad på Ola Narr, nærmeste naturområde til Botanisk hage.