Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Humlevandring for barn hovedbilde
søndag 
12:30
Botanisk hage

Humlevandring for barn

Humlene er bamsene i insektenes verden. En humle er rund, lodden, trivelig og lett å bli glad i! Vi starter vandringen med å lære litt om humler, før vi forsiktig fange humler med håv, observere dem og bestemmer oss for hvilken spennende art vi har fanget. Deretter slipper vi dem fri igjen.

På ulike vandringer kan vi følge deler av humlesesongen. Maivandringene byr på humledronninger, i juni kryr det av nye, spreke arbeidere, mens i august finner vi både nye store dronninger, slitne arbeidere og noen hanner med gul bart!

Vi i La Humla Suse vil gi barna kunnskap og forståelse som i fremtiden bidrar til at de tar vare på humlene. Det er en lærerik opplevelse for et barn å fange en humle med håv. Vi vil at våre humlevandringer skal skape gode naturopplevelser og gi et varig minne om de verdifulle skapninger, samt å stimulere til videre engasjement.
Gled dere til humlevandringene og vel møtt!

Humlevandringene passer for alle, men er spesielt tilpasset barn. De er gratis og krever ingen påmelding.

Vandringene er sponset av Miljødirektoratet.

Praktisk

  • Urtehagen i Botanisk hage
  • Kl. 12:30 – 13:30
  • Arrangementet er gratis

Arrangør: La Humla Suse

Illustrasjonsfoto: La Humla Suse

Relaterte saker

Eventbilde: Oppdag havet-utstilling
søndag
00:00

Oppdag havet-utstilling

En utstilling som må oppleves av nysgjerrige sjeler i alle aldre. Den skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet.

Eventbilde: Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus
søndag
00:00

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.

Eventbilde: Runderidning for barn hos EKT
søndag
00:00

Runderidning for barn hos EKT

Runderidning er ponniridning for barn fra 1 til 12 år. Runderidningen foregår i en egen arena hvor ponniene leies en runde med leier fra EKT.