Arrangementet er fullført.

«Et hjerterått vitnesbyrd av en fortelling» hovedbilde
fredag 

«Et hjerterått vitnesbyrd av en fortelling»

Akershus Teater holder norgespremieren på monologen En jente er en halvferdig ting den 27. Januar på, med Inga Ibsdotter Lilleaas i hovedrollen. Denne rå og ufiltrerte historien setter sine spor i publikum og er som regissøren Trond Lie sier, «et grusomt, hjerterått vitnesbyrd som det er viktig å formidle videre».

Bringer suksessen til Norge

Det er Akershus Teater som står i bresjen her i Norge, og som blir de første til å formidle denne prisbelønte monologen til et norsk publikum. Teaterstykket er basert på Eimear McBrides roman A Girl is a Half-formed Thing (2013), som er dramatisert av Anne Rice og allerede har sett enorm suksess i utlandet på tross av den harde og dagsaktuelle realiteten i stykket.

Familie på godt og vondt

Den gripende monologen tar opp temaer som kjærlighet, familie, religion og intimitet – på godt og vondt. Sterke søskenbånd blir en tilflukt blant ellers skjøre familieforhold, og et vakkert holdepunkt i fortellingen.

– En jente er en halvferdig ting er en voldsom historie å fortelle. Den er brutal og nådeløs, men samtidig full av søskenkjærlighet, og det er jo noe av det vakreste som finnes – Inga Ibsdotter Lilleaas,  skuespiller.

Grusom, men relevant og relaterbar

En jente er en halvferdig ting er en skildring av en jentes oppvekst,  og forsøk på å finne fotfeste, gjennom en strengt religiøs oppvekst, en kjærlighetsløs og uberegnelig mor og sin egen ensomhet. Hennes viktigste tilhørighet i livet er den to år eldre, kreftsyke broren hun etablerer sterke bånd med allerede mens hun befinner seg i mors liv. I den mørke, innfløkte reisen gjennom et komplekst og til mørkt liv, finnes også bittersøt overlevelseshumor og øyeåpnende gjenkjennelsesfaktor i den – dessverre – dagsaktuelle tematikken.

–  Det er så viktig å huske på at vi som regel er mer enn det åpenbare, at vi er mer enn kategoriene «flink pike» eller «problembarn», for eksempel. Hadde noen sett litt nærmere på jenta i dette stykket, så hadde kanskje historien blitt en helt annen – Inga Ibsdotter Lilleaas, skuespiller.

McBrides originale utgave har blitt hyllet for sin nyskapende og utfordrende måte å sette ord på en blasfemisk, ubehagelig psykisk og moralsk kollaps – fortalt av hovedpersonen selv.

På turné i Norge

Norgespremiere:  Lillestrøm Kultursenter den 27. januar 2017
Bestill billetter her>>

Oslo (29. januar og 11. februar)
Ullensaker (3. februar)
Bergen (8. og 9. februar)
Asker (10. februar)
Tønsberg (15. februar)
Bærum (16. februar)
Drammen (23. februar).

Turnéplanen er forøvrig under utvikling og skal ut til flere deler av landet senere i år.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Hits For Quiz – musikkquiz med live band
lørdag
19:00

Hits For Quiz – musikkquiz med live band

HITS FOR QUIZ er pubvarianten av Beat for Beat. Her blir det kjente låter fra husbandet og morsomme oppgaver.

Eventbilde: Dragcore Halloween Show på SALT
lørdag
19:30

Dragcore Halloween Show på SALT

Det er tid for Halloweenshow på SALT igjen og DragCore-familien gleder seg veldig til å gi publikumet en blanding av uventede følelser de færreste ikke har opplevd før.

Eventbilde: Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!
søndag
14:00

Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!

På denne turen viser Oslo Street Art Tours’ erfarne guider deg noen av de beste eksemplene på gatekunst og graffiti i Oslo.