Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

«Et hjerterått vitnesbyrd av en fortelling» hovedbilde
fredag 

«Et hjerterått vitnesbyrd av en fortelling»

Akershus Teater holder norgespremieren på monologen En jente er en halvferdig ting den 27. Januar på, med Inga Ibsdotter Lilleaas i hovedrollen. Denne rå og ufiltrerte historien setter sine spor i publikum og er som regissøren Trond Lie sier, «et grusomt, hjerterått vitnesbyrd som det er viktig å formidle videre».

Bringer suksessen til Norge

Det er Akershus Teater som står i bresjen her i Norge, og som blir de første til å formidle denne prisbelønte monologen til et norsk publikum. Teaterstykket er basert på Eimear McBrides roman A Girl is a Half-formed Thing (2013), som er dramatisert av Anne Rice og allerede har sett enorm suksess i utlandet på tross av den harde og dagsaktuelle realiteten i stykket.

Familie på godt og vondt

Den gripende monologen tar opp temaer som kjærlighet, familie, religion og intimitet – på godt og vondt. Sterke søskenbånd blir en tilflukt blant ellers skjøre familieforhold, og et vakkert holdepunkt i fortellingen.

– En jente er en halvferdig ting er en voldsom historie å fortelle. Den er brutal og nådeløs, men samtidig full av søskenkjærlighet, og det er jo noe av det vakreste som finnes – Inga Ibsdotter Lilleaas,  skuespiller.

Grusom, men relevant og relaterbar

En jente er en halvferdig ting er en skildring av en jentes oppvekst,  og forsøk på å finne fotfeste, gjennom en strengt religiøs oppvekst, en kjærlighetsløs og uberegnelig mor og sin egen ensomhet. Hennes viktigste tilhørighet i livet er den to år eldre, kreftsyke broren hun etablerer sterke bånd med allerede mens hun befinner seg i mors liv. I den mørke, innfløkte reisen gjennom et komplekst og til mørkt liv, finnes også bittersøt overlevelseshumor og øyeåpnende gjenkjennelsesfaktor i den – dessverre – dagsaktuelle tematikken.

–  Det er så viktig å huske på at vi som regel er mer enn det åpenbare, at vi er mer enn kategoriene “flink pike” eller “problembarn”, for eksempel. Hadde noen sett litt nærmere på jenta i dette stykket, så hadde kanskje historien blitt en helt annen – Inga Ibsdotter Lilleaas, skuespiller.

McBrides originale utgave har blitt hyllet for sin nyskapende og utfordrende måte å sette ord på en blasfemisk, ubehagelig psykisk og moralsk kollaps – fortalt av hovedpersonen selv.

På turné i Norge

Norgespremiere:  Lillestrøm Kultursenter den 27. januar 2017
Bestill billetter her>>

Oslo (29. januar og 11. februar)
Ullensaker (3. februar)
Bergen (8. og 9. februar)
Asker (10. februar)
Tønsberg (15. februar)
Bærum (16. februar)
Drammen (23. februar).

Turnéplanen er forøvrig under utvikling og skal ut til flere deler av landet senere i år.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Ta høstferien på Teknisk museum
mandag
00:00

Ta høstferien på Teknisk museum

Bli med på spennende LEGO-aktiviteter, forrykende vitenshow og en prat med roboten Isak!

Eventbilde: Book en sauna session på SALT
mandag
00:00

Book en sauna session på SALT

En sauna session på SALT er 2.5 timer ren lykke. Varme saunaer, kalde bad og bar. En sauna session inkluderer tilgang på både storsaunaen Árdna og Skroget innenfor deres åpningstider.

Eventbilde: Dyrepasser for en dag – høstferien 2023
mandag
08:30

Dyrepasser for en dag – høstferien 2023

Et halvdagskurs som settes opp i skoleferier. Barna får være med på morgenforing, rengjøring og stell av ulike husdyr, samt lære hvorfor ulike raser trenger ulikt stell og har forskjellige behov.