Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Historier om håp fra Midtøsten hovedbilde
fredag 
18:00
Litteraturhuset

Historier om håp fra Midtøsten

Historier om håp fra Midtøsten

fredag 4. mai 2018, kl. 18:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Initiatives of Change Norge

Inngang: Gratis

Hva får to bitre fiender, en muslim og en kristen som sto på hver sin side i den libanesiske borgerkrigen, til å forsones og vie livet til å forhindre ytterligere blodsutgytelse og krigføring? Og hva får en syrisk kvinne bosatt i Canada til å vende tilbake til krigens terror for å starte fredsarbeid blant kvinner i Damaskus? De er del av det internasjonale nettverket Initiatives of Change (IofC), som arbeider for å bygge broer av tillit i en splittet verden. Nå kommer de til Europa for å fortelle sine historier:

Assaad Chaftari og Haidar Ammacha er ledere av organisasjonen Fighters for Peace, en gruppe libanesiske eks-militsledere som har kommet til å angre sin rolle i den libanesiske borgerkrigen (1975-1990). Chaftari og Ammacha kjempet på motsatt side under krigen. De siste seks årene har Fighters for Peace snakket til over 23 000 unge mennesker på skoler og universiteter med det formålet å ”av-romantisere krigens image”. The British Council i Libanon produserte nylig en kort dokumentar, «Fighting for Peace», om deres arbeid. Sammen med dem kommer to syriske kvinner, Iman al-Ghafari og Ola al-Darwish, som inspirert av den internasjonale bevegelsen Creators of Peace arrangerer «fredssirkler» med kvinner med ulik bakgrunn og fra stridende partier i Damaskus. Creators of Peace jobber for å utvikle og styrke kvinners rolle og bidrag i fredsskapende arbeid. Tilsvarende fredssirkler har også vært gjennomført i Norge også de siste årene.

Det er stigende temperatur i norsk debatt om innvandring og ekstremisme. Etter å ha opplevd årevis av borgerkrig, kan denne gruppen av syrere og libanesere vitne om ødeleggelsespotensialet i polarisering og mistillit. Samtidig har de erfart at forsoning og brobygging på tvers av skillelinjer er mulig og at fiender kan bli venner og samarbeidspartnere.  Initiatives of Change Norge inviterer til panelsamtale med aktivistene på Litteraturhuset fredag 4. mai. De vil fortelle sine historier og det vil bli lagt til rette for spørsmål og dialog mellom deltakerne.

Møtet er gratis, åpent for alle og vil foregå på engelsk.

Relaterte saker

Eventbilde: Historisk elvevandring med guide
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.

Eventbilde: Julemarked på Bærums verk
onsdag

Julemarked på Bærums verk

Her vil du oppleve et rikholdig juleprogram og førjulsstemning hver eneste dag.

Eventbilde: «Et glass til» på Christiania Teater
torsdag
19:00

«Et glass til» på Christiania Teater

“Et glass til” er en morsom, rørende, og tankevekkende historie om vennskap, frihet, kjærlighet – og alkohol. Dette er en forestilling som tar med publikum på en reise gjennom hele følelsesregisteret.