Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Himmelrand – lanseringskonsert i Uranienborg kirke hovedbilde
torsdag 
19:30

Himmelrand – lanseringskonsert i Uranienborg kirke

13934818_1287268407982570_1938924505788345423_n

Velkommen til konsert og lansering av Uranienborg Vokalensemble sitt nye album «Himmelrand»!

Konsertstart kl.19:30
Gratis inngang

Medvirkende:
Uranienborg Vokalensemble
Elisabeth Holte – dirigent
Inger-Lise Ulsrud – orgel
Matilda Sterby – sopran

I 2013 tok Den norske kirke i bruk en ny salmebok. Med sitt rike innhold søker den å bevare en tradisjon samtidig som den ønsker å være nyskapende, med tekster i et moderne språk og med nye melodiføringer og harmoniseringer. De nordiske salmetekstene er Skandinavias felles kulturarv. Tekstene omhandler sorg og glede, tro og tvil, og setter ord på livets sårbare hendelser. Salmetradisjonen er langt fra statisk; tvert imot er den i stadig utvikling og fortolkes av dagens komponister, tekstforfattere og utøvere. Det er nettopp her salmetradisjonen viser sin styrke. Når den er kledt i en annen musikalsk drakt, så mister den ikke sin kraft, den endrer simpelthen sin karakter.

I denne innspillingen kan vi også høre tre nykomponerte arrangementer av de norske komponistene Marianne Reidarsdatter Eriksen, Ola Gjeilo og Ørjan Matre. I tillegg til Uranienborg Vokalensemble, dirigert av Elisabeth Holte, medvirker Inger-Lise Ulsrud på orgel.

Albumet er innspilt og gis ut av det Grammy-nominerte plateselskapet 2L med Morten Lindberg. Nå tar Uranienborg Vokalensemble utgivelsen med på en lanseringsturne rundt om i Norge!

Relaterte saker

Eventbilde: Rattlesnake Milk – Røverstaden
onsdag
19:00

Rattlesnake Milk – Røverstaden

Rattlesnake Milk fra ødemarkene i Sør-Texas. De har liksom «ekstra alt» sammenlignet med de fleste andre band i samme musikalske landskap. Med musikalsk mestring treffer de blinkskudd hver gang.

Eventbilde: Blood Sweat & Tears – Røverstaden
torsdag
19:00

Blood Sweat & Tears – Røverstaden

Gå ikke glipp av denne sjansen til å oppleve en av musikkhistoriens mest markante band live!

Eventbilde: Få med deg Kvelertak!
fredag
19:00

Få med deg Kvelertak!

8. september slipper Kvelertak det etterlengtede albumet Endling, og 29. og 30. september er de klare for å innta Sentrum Scene for to eksplosive kvelder!