Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Helgeprogram på Teknisk museum 5. – 6. mai hovedbilde
lørdag 
11:00
Teknisk museum

Helgeprogram på Teknisk museum 5. – 6. mai

ntso

Bygg din egen tegnerobot eller katapult. Se det spektakulære vitenshowet og design og trykk ditt eget flagg. Vi gir også omvisning i den nye utstillingen FOLK. Velkommen til helgen på Teknisk museum!

Program

12.00—13.00 Katapultverksted
Hvem lager den beste katapulten? Lag en treffsikker konstruksjon av blomsterpinner, t-skjeer og gummistrikker. Passer for barn fra fem år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

13.00 – 14.00 LEGO WeDo
Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. Ved hjelp av motorer og sensorer kan du lage en tegnerobot som du selv kan styre fra en iPad. LEGO WeDo gir en superenkel introduksjon til programmering og robotikk, og er en fin aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

13.00 Vitenshow
Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen. Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn.

14.00—15.00 Flaggverksted
Mai er måneden vi bruket flagget vårt mest. Hvordan ser flagget til drømmelandet ditt? Ligger landet under vann? Finnes det romvesener der? Er det supervarmt? Vi vil se flagget ditt! Vi klipper, designer og trykker i vinyl. Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen. I Vitensenteret.
15.00 Intro til FOLK
FOLK – fra rasetyper til DNA-sekvenser, utforsker samspillet mellom vitenskap, samfunn og kultur og peker på de store konsekvensene vitenskapelig rasisme har hatt og fortsatt har for samfunn og enkeltmennesker.

Biologiske forskjeller og likheter mellom folkegrupper har vært gjenstand for forskning helt siden opplysningstiden. Slik forskning har vært preget av vekslende ideer om rase, opphav og identitet. Den vitenskapelige rasismens storhetstid er over, men det finnes fortsatt rasisme i samfunnet vårt. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Velkommen til Jul i Snøbyen som omringer SNØ!
søndag

Velkommen til Jul i Snøbyen som omringer SNØ!

Med et SNØ-Hus pyntet i magiske julelys, gratis julemarked med lokale produsenter og koselige juleaktiviteter, er det garantert julestemning, moro i skibakken og alltid hvit jul.

Eventbilde: Skaperverksted i Klimahuset
søndag
11:00

Skaperverksted i Klimahuset

La deg inspirere av utstillingen i Klimahuset og lag pennal, mobilveske eller lommebok med ditt eget miljøbudskap på.

Eventbilde: Aktivitetssøndag – Munnspill
søndag
11:00

Aktivitetssøndag – Munnspill

Kom innom og utforske utstillingen, og la barna lage sitt eget munnspill.