Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Helgeprogram på Teknisk museum 3. – 4. februar hovedbilde
lørdag 
11:00
Teknisk museum

Helgeprogram på Teknisk museum 3. – 4. februar

ntso

Få med deg barnemusikalen Bydyra, bli med på katapultverksted, foredrag om Birkelands kunstige verdensrom, vitenshow, høydepunkter på museet, og lag ditt eget handlenett eller din egen glowstick.

Lørdag 3. februar er vi så heldige at vi får besøk av selveste Tusmørke. De fremfører sin underfundige og kritikerroste barnemusikal «Bydyra». Treet Ekornet, Grevlingen og Kråka bor i, hugges ned, og dermed må de dra til byen for å finne seg et nytt sted å bo. Hvordan skal dette gå? Møt opp i utstillingen Musikkmaskiner, rett over brua. Forestillingen passer for barn fra 5 – 6 år.

12.00 – 13.00 Katapultverksted

Bygg en katapult av blomsterpinner og gummistrikker. Hvem lager den beste modellen? Passer for barn fra fem år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

13.00 Vitenshow

Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen.

13.00 og 15.00 Terrella – et kunstig verdensrom

Kristian Birkeland fikk spesiallaget store glasskamre som forestilte verdensrommet. Inne i kamrene plasserte han en liten, magnetisert kule – en terrella – som forestilte jordkloden. Kamrene gjorde det mulig å etterligne en rekke kosmiske fenomener i tillegg til nordlyset. Opplev demonstrasjonen av kunstig nordlys på museet i utstillingen Aurora Polaris: Da nordlyset ble begripelig. Passer for barn fra ti år. Møt opp ved mesaninen, opp trappa fra resepsjonen.

13.30 – 14.30 Mosaikktrykk

Har du lyst til å friske opp et handlenett, en T-skjorte eller noe annet i bomull? Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

15.00 – 16.00 Glowstick

Lei av vintermørket? Lys opp vinteren med en glowstick du lager hos oss! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

15.00 Høydepunkter

Teknisk museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Få et innblikk i de mange historier som finnes i samlingene våre. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

Med forbehold om endringer i programmet.

Relaterte saker

Eventbilde: Sommeren på SNØ
onsdag
00:00

Sommeren på SNØ

Lyst på en kombinasjon av sol og snø denne sommeren? SNØ tilbyr et spennende sommerprogram med gode tilbud for store og små!

Eventbilde: Drøbak Havnefestival 2024
fredag
14:00

Drøbak Havnefestival 2024

Det vil bli spennende aktiviteter og underholdning til både barn og voksne på dagtid. Mens kveldene blir viet til feelgood og gode rytmer ved fjorden fra spennende artister fra hovedscenen.

Eventbilde: Barnas sommer på Sentralen
lørdag
11:00

Barnas sommer på Sentralen

Dette er Sentralens egne, gratis arrangementsprogram for barn- og barnefamilier – arrangeres hver lørdag og søndag gjennom sommeren!