Arrangementet er fullført.

Helgeprogram på Teknisk museum 3. – 4. februar hovedbilde
lørdag 
11:00
Teknisk museum

Helgeprogram på Teknisk museum 3. – 4. februar

ntso

Få med deg barnemusikalen Bydyra, bli med på katapultverksted, foredrag om Birkelands kunstige verdensrom, vitenshow, høydepunkter på museet, og lag ditt eget handlenett eller din egen glowstick.

Lørdag 3. februar er vi så heldige at vi får besøk av selveste Tusmørke. De fremfører sin underfundige og kritikerroste barnemusikal «Bydyra». Treet Ekornet, Grevlingen og Kråka bor i, hugges ned, og dermed må de dra til byen for å finne seg et nytt sted å bo. Hvordan skal dette gå? Møt opp i utstillingen Musikkmaskiner, rett over brua. Forestillingen passer for barn fra 5 – 6 år.

12.00 – 13.00 Katapultverksted

Bygg en katapult av blomsterpinner og gummistrikker. Hvem lager den beste modellen? Passer for barn fra fem år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

13.00 Vitenshow

Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen.

13.00 og 15.00 Terrella – et kunstig verdensrom

Kristian Birkeland fikk spesiallaget store glasskamre som forestilte verdensrommet. Inne i kamrene plasserte han en liten, magnetisert kule – en terrella – som forestilte jordkloden. Kamrene gjorde det mulig å etterligne en rekke kosmiske fenomener i tillegg til nordlyset. Opplev demonstrasjonen av kunstig nordlys på museet i utstillingen Aurora Polaris: Da nordlyset ble begripelig. Passer for barn fra ti år. Møt opp ved mesaninen, opp trappa fra resepsjonen.

13.30 – 14.30 Mosaikktrykk

Har du lyst til å friske opp et handlenett, en T-skjorte eller noe annet i bomull? Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

15.00 – 16.00 Glowstick

Lei av vintermørket? Lys opp vinteren med en glowstick du lager hos oss! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

15.00 Høydepunkter

Teknisk museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Få et innblikk i de mange historier som finnes i samlingene våre. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

Med forbehold om endringer i programmet.

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!

Eventbilde: Gratulerer med dagen, Albert Åberg!
lørdag
12:30

Gratulerer med dagen, Albert Åberg!

Albert Åberg fyller 50 år! – og skal feires på Trikkestallen i en helt ny forestilling.

Eventbilde: Agnes Cecilia – Nationaltheatret
lørdag
14:00

Agnes Cecilia – Nationaltheatret

Sceneversjonen av Maria Gripes spenningsroman Agnes Cecilia er en fortelling for barn og unge – full av undring, mystikk og overnaturlige elementer.