Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Helgeprogram på Teknisk museum 2. – 3. juni hovedbilde
lørdag 
11:00
Teknisk museum

Helgeprogram på Teknisk museum 2. – 3. juni

ntso

Opplev astroamfiet og vitenshowet, bygg din egen tegnerobot i LEGO, eller en bro av sugerør, få en demonstrasjon av kunstig nordlys og trykk ditt eget design på en gammel T-skjorte. Egen lesestund for de minste. Velkommen til en spennende helg på Teknisk museum!

Program

11.30 Viten for liten: småFOLK
Hør fortellingen om Abrakasebra som ble frosset ut av landsbyen. Gunnar geit og de andre dyrene ville ikke stole på dyr med striper. Hvorfor er noen redde for de som er annerledes? Lesestund for barn fra tre til fem år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

12.00 Astroamfi
En halvsirkulær vegg gir deg en unik opplevelse av å omsluttes av universet. I løpet av sekunder kan man bevege seg fra Oslo, ut gjennom vårt solsystem, gjennom vår galakse og videre utover til kanten av det kjente universet, og tilbake! Passer for barn fra ni år. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i
foajeen.

12.00 – 13.00 Brobyggeverksted
Hvordan bygger man en bro? Lag en av sugerør og finn ut! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace ved glassheisen i Vitensenteret.
13.00 Vitenshow

Se museets store Vitenshow med bobler, gass og smell! Passer for familier. Begrenset plass. Familier og grupper må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappa fra kafeen.

13.00 – 14.00 LEGO WeDO
Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. Ved hjelp av motorer og sensorer kan du lage en tegnerobot som du selv kan styre fra en iPad. LEGO WeDo gir en superenkel introduksjon til programmering og robotikk, og er en fin aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.00 – 15.00 Teknotrykkeri
Lyst til å friske opp et handlenett, en T-skjorte eller noe annet i bomull? Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace ved glassheisen i Vitensenteret.

15.00 Terrella – et kunstig verdensrom
Kristian Birkeland fikk spesiallaget store glasskamre som forestilte verdensrommet. Inne i kamrene plasserte han en liten, magnetisert kule – en terrella – som forestilte jordkloden. Kamrene gjorde det mulig å etterligne en rekke kosmiske fenomener i tillegg til nordlyset. Opplev demonstrasjon av kunstig nordlys. Passer for barn fra ti år. Møt opp i utstillingen Aurora Polaris, rett opp trappa fra resepsjonen.

Relaterte saker

Eventbilde: Barnesøndag: Juleverksted
søndag
11:30

Barnesøndag: Juleverksted

Bli med på et litt annerledes juleverksted hvor du kan lage julepynt og julekort inspirert av riktig, riktig gamle dager.

Eventbilde: Barnas båtverksted på Maritimt Museum
søndag
12:00

Barnas båtverksted på Maritimt Museum

Bli med å lage klossebåter! Hver søndag arrangeres Barnas Båtverksted på Maritimt museum. Opplev samtidig deres utstillinger for barn.

Eventbilde: Jul i Vinterland 2023
søndag
12:00

Jul i Vinterland 2023

Her kan du oppleve en hel handlegate av flotte utsalgssteder med gaver, mat, klær, leker og mye mer.