Søk i Aktiv i Oslo

Helaften med ballett på Operaen hovedbilde

Helaften med ballett på Operaen

Helaften med Lightfoot og Leon på Den norske OperaKoreografduoen Paul Lightfoot og Sol León har stått bak noen av Nasjonalballettens største suksesser, og endelig kan Operaen by på en ny helaften med dem.

Tre inn i Lightfoot og Leóns forunderlige og vidunderlige verden. Her er besnærende og overraskende dans, lys og mørke, humor og alvor.

To av kveldens balletter er aldri før blitt vist i Norge. I Same Difference møter vi sju finurlige karakterer i en surrealistisk og mørk verden tonesatt av Philip Glass’ insisterende og samtidig vakre musikk. Til den lekre og langt lysere Safe as Houses fikk koreografene inspirasjonen fra et norsk vinterlandskap mens de arbeidet med Nasjonalballetten her i Oslo. Her danses det til Bach mens en stor roterende vegg danner stadig skiftende scener og situasjoner.

Et gledelig gjensyn blir det med kveldens siste verk Shoot the Moon. Også her består bakteppet av stadig skiftende bilder, som gir korte glimt inn i rom og relasjoner. Etter norgespremieren vinteren 2010 trillet VG en sekser på terningen og skrev: ”Shoot the Moon er nok et fantastisk verk av Paul Lightfoot og Sol León.”

SAME DIFFERENCE
Musikk: Philip Glass
Koreografi, scenografi og kostymer: Paul Lightfoot og Sol León
Lysdesign: Tom Bevoort

SAFE AS HOUSES
Musikk: Johann Sebastian Bach
Koreografi, scenografi og kostymer: Paul Lightfoot og Sol León
Lysdesign: Tom Bevoort

SHOOT THE MOON
Musikk: Philip Glass
Koreografi, scenografi og kostymer: Paul Lightfoot og Sol León
Lysdesign: Tom Bevoort

Forestillinger:

17. mar.-12 kl. 18:00
19. mar.-12 kl. 19:00
20. mar.-12 kl. 19:00
22. mar.-12 kl. 19:00
23. mar.-12 kl. 19:00
29. mar.-12 kl. 19:00
11. apr.-12 kl. 19:00
15. apr.-12 kl. 18:00
20. apr.-12 kl. 18:00

Les mer om forestillingen og helaftenen på Operaen >>

Relaterte saker

Eventbilde: El Cachivache Orkesta – Milonga/Konsert
søndag
18:00

El Cachivache Orkesta – Milonga/Konsert

Dette er et type arrangement for både tangodanseren og konsertpublikummet. Kom tidlig for å få din favorittplass, eller for å varme opp danseskoene.

Eventbilde: Sommerkurs i dans og ballett
mandag
00:00

Sommerkurs i dans og ballett

Bli med på sommerkurs på Kirkenær Ballettskole – for barn, ungdom og voksne på alle nivåer! En super mulighet for deg som er nysgjerrig på dans, og som vil bli kjent med ballettskolen.

Eventbilde: Velkommen til babydans på Sentralen
fredag
13:00

Velkommen til babydans på Sentralen

Babydans er et tilbud til foreldre med små barn mellom 3-12 måneder, primært rettet mot foreldre i fødselspermisjon. I Babydans beveger foreldrene seg sammen med sine babyer i samspill med andre.