Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Helaften med ballett på Operaen hovedbilde
torsdag 

Helaften med ballett på Operaen

Helaften med Lightfoot og Leon på Den norske OperaKoreografduoen Paul Lightfoot og Sol León har stått bak noen av Nasjonalballettens største suksesser, og endelig kan Operaen by på en ny helaften med dem.

Tre inn i Lightfoot og Leóns forunderlige og vidunderlige verden. Her er besnærende og overraskende dans, lys og mørke, humor og alvor.

To av kveldens balletter er aldri før blitt vist i Norge. I Same Difference møter vi sju finurlige karakterer i en surrealistisk og mørk verden tonesatt av Philip Glass’ insisterende og samtidig vakre musikk. Til den lekre og langt lysere Safe as Houses fikk koreografene inspirasjonen fra et norsk vinterlandskap mens de arbeidet med Nasjonalballetten her i Oslo. Her danses det til Bach mens en stor roterende vegg danner stadig skiftende scener og situasjoner.

Et gledelig gjensyn blir det med kveldens siste verk Shoot the Moon. Også her består bakteppet av stadig skiftende bilder, som gir korte glimt inn i rom og relasjoner. Etter norgespremieren vinteren 2010 trillet VG en sekser på terningen og skrev: ”Shoot the Moon er nok et fantastisk verk av Paul Lightfoot og Sol León.”

SAME DIFFERENCE
Musikk: Philip Glass
Koreografi, scenografi og kostymer: Paul Lightfoot og Sol León
Lysdesign: Tom Bevoort

SAFE AS HOUSES
Musikk: Johann Sebastian Bach
Koreografi, scenografi og kostymer: Paul Lightfoot og Sol León
Lysdesign: Tom Bevoort

SHOOT THE MOON
Musikk: Philip Glass
Koreografi, scenografi og kostymer: Paul Lightfoot og Sol León
Lysdesign: Tom Bevoort

Forestillinger:

17. mar.-12 kl. 18:00
19. mar.-12 kl. 19:00
20. mar.-12 kl. 19:00
22. mar.-12 kl. 19:00
23. mar.-12 kl. 19:00
29. mar.-12 kl. 19:00
11. apr.-12 kl. 19:00
15. apr.-12 kl. 18:00
20. apr.-12 kl. 18:00

Les mer om forestillingen og helaftenen på Operaen >>

Relaterte saker

Eventbilde: Bli med på dansecamp i sommer!
tirsdag

Bli med på dansecamp i sommer!

Kirkenær Ballettskole har dansecamp for barn fra 1. – 7. klasse i uke 25, 26, 32 og 33. Campene gir danserne en fin mulighet til å teste ulike typer dans, og bli kjent med mange nye dansevenner.

Eventbilde: Sommerens dansecamp for ungdom
tirsdag

Sommerens dansecamp for ungdom

Kirkenær Ballettskole har dansecamp for barn fra 6. – 10. kl. og vgs i uke 25, 26, 32 og 33. Campene passer for deg som satser på dans, og som ønsker intensiv trening med tekniske og «danseriske» utfordringer.

Eventbilde: Akerselva Kvinnekor til Røverstaden
lørdag
20:00

Akerselva Kvinnekor til Røverstaden

Velkommen til Sommerkonsert med Akerselva Kvinnekor! Sammen med dansegruppa Oslo Tap Crew, blir dette en vill kombinasjon av kor og dans.