Arrangementet er fullført.

Gratis førpremiere av KJEMPEN hovedbilde
torsdag 
18:00

Gratis førpremiere av KJEMPEN

ntso

Oslo Pix er hovedstadens nye internasjonale filmfestival, som skal gi byen det beste innen europeisk og nordamerikansk film. Første festival går av stabelen 8.-13. juni, men allerede nå varmer de opp med en rekke gratis arrangementer i tiden opp mot festivalen.

Oslo Pix inviterer i samarbeid med Nordisk Film Kino og Fidalgo til andre utgave av Klubb Oslo Pix med førpremiere på KJEMPEN, en etterlengtet spillefilmdebut fra den kritikerroste regissøren Johannes Nyholm. Filmen har allerede revet med seg priser på en rekke filmfestivaler, og selveste Nyholm er med til samtale i forbindelse med visningen.

OM KJEMPEN

Kjempen er en hjerteskjærende og varm komedie om en annerledes hverdagshelt. Richard er født autistisk og deformert, tatt fra moren sin i tidlig alder og lever for å spille boule. Nå, 30 år senere, er han fast bestemt på å nå drømmen om å vinne Nordisk mesterskap og vende tilbake til mammaen sin. Som hjelp har han klubbkompisen Roland, tre klumper i ekte gull og en 50 meter høy kjempe.

Regissør Johannes Nyholm har tidligere laget prisbelønte kortfilmer som «Las Palmas» og «Puppetboy». Med spillefilmsdebuten KJEMPEN fortsetter han å utvikle sitt filmatiske univers.

PRAKTISK INFO

Maks 176 seter + 2 HC-plasser. Unummererte plasser. Billetter hentes samme dag på Oslo Pix-stand på Saga fra 17.15. Ingen reservasjoner.

Sted: Nordisk Film Kino Saga

Huk av de andre Klubb Oslo Pix-eventene i kalenderen allerede nå:
– Torsdag 20 april: Følg med for tittel.
– Tirsdag 23. april: Programslipp med noko attåt.

Relaterte saker

Eventbilde: Vidar Busk – SALT
torsdag
21:30

Vidar Busk – SALT

Det er snart 25 år siden sangeren og gitaristen Vidar Busk ble Norges mest omtalte og feirede bluesartist. Denne kvelden kan du oppleve ham og bandet på SALT.

Eventbilde: Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum
fredag

Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum

Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte «brudd», mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet. 

Eventbilde: Use your heart as a phone
fredag

Use your heart as a phone

Hva er kjærlighet og hvordan kan kunsten fungere som uttrykk for kjærlighet? 17 kunstnere utforsker kjærlighetens språk i fellesskap.