Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Gloria – julekonsert med Meraki kammerkor hovedbilde
tirsdag 
19:30
Fagerborg Kirke

Gloria – julekonsert med Meraki kammerkor

Meraki kammerkor inviterer til en variert og vakker julekonsert, der norske julesanger og engelske carols møter to praktfulle stykker for kor og blåseensemble.

Bob Chilcott har skrevet verket Jubilate for kor, blåseensemble og piano. Det er et variert verk, med flere satser. Stykket er typisk moderne kormusikk med sine fyldige akkorder og vakre melodier.

Tekstene er hentet både fra Bibelen (Salme 100) og fra diktet Prayer av Gerard Manley Hopkins. John Rutters Gloria er et storslagent verk for kor, blåseensemble, perkusjon og orgel. Tre satser i forskjellig karakter, med både raske og energiske, og rolige og sarte partier, der både koret og blåserne får vist fram hva de kan.

Mellom disse mellomstore stykkene synger vi et mer tradisjonelt julekonsertprogram med norske julesanger arrangert av Andrew Smith og to engelske carols. I tillegg kommer stykker av Sergej Rachmaninov og Morten Lauridsen. Vi får følge av Marcus Andre Berg på orgel og piano på flere av stykkene, og musikken i dette partiet spenner fra det stillferdige og ømme, via det lekne og feststemte til det praktfulle og mektige.

I samspill med de profesjonelle musikerne vil vi bevege og engasjere publikum, og gi dem en stor og stemningsfull konsertopplevelse i førjulsstria.

Relaterte saker

Eventbilde: Jan Thomas og Einar blir venner: Julepodshow
mandag
19:30

Jan Thomas og Einar blir venner: Julepodshow

Jan og Einar utfordrer hverandre, skravler om ting de – og du – er opptatt av, og deler fra livene sine; en herlig miks av humoristisk hverdagsliv og glamorøse festdager. Nå kan du oppleve duoen live!

Eventbilde: Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse
tirsdag
17:00

Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse

I dette foredraget tar Øystein Ustvedt for seg Gonzalez-Torres’ karakteristiske bruk av vanlige, hverdagslige objekter, ofte knyttet til tap og sorgarbeid, og om hvordan omgivelsene og betrakteren trekkes inn som aktive aktører i flere av hans verker.

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
19:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.