Gloria – julekonsert med Meraki kammerkor hovedbilde
tirsdag 
19:30
Fagerborg Kirke

Gloria – julekonsert med Meraki kammerkor

Meraki kammerkor inviterer til en variert og vakker julekonsert, der norske julesanger og engelske carols møter to praktfulle stykker for kor og blåseensemble.

Bob Chilcott har skrevet verket Jubilate for kor, blåseensemble og piano. Det er et variert verk, med flere satser. Stykket er typisk moderne kormusikk med sine fyldige akkorder og vakre melodier.

Tekstene er hentet både fra Bibelen (Salme 100) og fra diktet Prayer av Gerard Manley Hopkins. John Rutters Gloria er et storslagent verk for kor, blåseensemble, perkusjon og orgel. Tre satser i forskjellig karakter, med både raske og energiske, og rolige og sarte partier, der både koret og blåserne får vist fram hva de kan.

Mellom disse mellomstore stykkene synger vi et mer tradisjonelt julekonsertprogram med norske julesanger arrangert av Andrew Smith og to engelske carols. I tillegg kommer stykker av Sergej Rachmaninov og Morten Lauridsen. Vi får følge av Marcus Andre Berg på orgel og piano på flere av stykkene, og musikken i dette partiet spenner fra det stillferdige og ømme, via det lekne og feststemte til det praktfulle og mektige.

I samspill med de profesjonelle musikerne vil vi bevege og engasjere publikum, og gi dem en stor og stemningsfull konsertopplevelse i førjulsstria.

Relaterte saker

Eventbilde: Utfordrerne (Stand-up)
mandag
20:30

Utfordrerne (Stand-up)

Her kan du oppleve helt nye talenter innen stand-up-sjangeren. Det blir en kveld fylt med nerver, spenning og ikke minst mye latter og moro!

Eventbilde: Bli sjarmert i senk med Snøfall
tirsdag
18:00

Bli sjarmert i senk med Snøfall

Snøfall! Måk plass i julekalenderen! Denne nydelige julemusikalen er en familieforestilling; det beste som har skjedd førjulstid og julestemning siden Blåfjell og Jul i Skomakergata.

Eventbilde: Full Spredning – Nationaltheatret
tirsdag
19:30

Full Spredning – Nationaltheatret

Nina Lykkes prisbelønte roman Full spredning blir teater. Det handler om våre menneskelige svakheter og tilbøyeligheter – sett med satirikernes skråblikk.