Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Glitrende julefest slår alle rekorder hovedbilde
tirsdag 
20:00

Glitrende julefest slår alle rekorder

pasted image 0

Foto: Jörg Wiesner

For tolvte gang inviterer Oslo fagottkor til konserten God jul og fagott nyttår i Lilleborg kirke. Under mottoet «mer glitter til folket», blir det en julefest få har sett maken til.

Samtlige ni konserter var utsolgt hele to måneder før premieren – til og med billettene til generalprøven ble revet bort! Over 6400 besøkende har sikret seg en billett til homojula i Lilleborg mellom 8. og 12. desember.

– Er det én tid det er lov å overdrive glitter og stas, så er det i jula. Det utnytter vi til fulle, både musikalsk og showmessig, lover produsent og tenor Steinar Svendsen.

Det vanligvis romslige budsjettet til rekvisitter, eller tyll og tøys som fagottene gjerne kaller det, er bokstavlig talt mangedoblet til årets show. Dette blir ikke helt som andre tradisjonsrike kirkekonserter, altså. Men tradisjon er det blitt. Mange kommer år etter år for å oppleve fagottenes skråblikk på jula.

I årets konsert vil fagottene kaste lys over store og små spørsmål. Hvorfor er det egentlig så viktig å komme hjem til jul? Hvordan går de rundt en enebærbusk på Broadway? Og er det ikke egentlig litt synd på oss alle sammen i jula, hvis vi kjenner ordentlig godt etter? Noen parodier både på seg selv og andre julestjerner, blir det også plass til.

– Musikken er det viktigste for oss. Vi elsker å gi publikum den kjente julemusikken, med en vri som gjør det til noe litt nytt. Og kanskje oppdager noen at julerepertoaret egentlig er større enn de tror? Hører ikke egentlig både Shirley Bassey og Edith Piaf til i julen de også?, spør Svendsen.

Mannskor, orkester, lysshow, juleglitter og stas: Hele festen ruller av stabelen i Lilleborg kirke på Torshov, tirsdag 8. desember kl 20.00 med to konserter hver kveld ut resten av uka.

 

(Foto: Jörg Wiesner)

Relaterte saker