Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Ikke gå glipp av utstillingen Den tunisiske metode hovedbilde
fredag 

Ikke gå glipp av utstillingen Den tunisiske metode

Documentation of the Nobel Peace Prize exhibition 2015 The Tunisian Method *** Local Caption *** Photo: Johannes Granseth / Nobel Peace Center

Documentation of the Nobel Peace Prize exhibition 2015 The Tunisian Method. Photo: Johannes Granseth / Nobel Peace Center

Fredsprisutstillingen 2015 handler ikke om en person eller en organisasjon. Den handler om et samarbeid, et land og et folk. Lær om hvordan de sto sammen da det gjaldt som mest. Den tunisiske metode vises på Nobels Fredssenter til og med søndag 27. november.

Nobels fredspris for 2015 ble tildelt Kvartetten for nasjonal dialog «for dens avgjørende bidrag til byggingen av et pluralistisk demokrati i Tunisia i kjølvannet av jasminrevolusjonen i 2011».

Kvartetten består av fire organisasjoner som sammen tok på seg en meklerrolle da Tunisia sto på randen av borgerkrig i 2013. Den tunisiske metode gir et innblikk i hva som skjedde i Tunisia etter Den arabiske våren, og hvilken rolle Kvartetten for nasjonal dialog spilte i å få landet på rett kjøl. Takket være et forarbeid som Kvartetten bidro sterkt til, kunne tunisierne i januar 2014 vedta en helt ny grunnlov som har blitt lovprist verden over. Hva var deres metode, og hva kan vi lære av den?

Relaterte saker