Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Frokost i Klimahuset: Er den energismarte byen sosialt ekskluderende? hovedbilde
torsdag 
08:30
Naturhistorisk museum

Frokost i Klimahuset: Er den energismarte byen sosialt ekskluderende?

Start dagen i Klimahuset med påfyll av kunnskap, mat og drikke. Denne torsdagen har de invitert professor i samfunnsgeografi Per Gunnar Røe fra Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Han forsker blant annet på bærekraftig byutvikling og kommer til å snakke om hvordan klimavennlig og energismart byutvikling kan bli sosialt ekskluderende og hva vi kan gjøre for å unngå det, med utgangspunkt i forskning fra Oslo og forstedene.

Om Frokost i Klimahuset:

Naturmiljøet vårt er under enormt press. Dette forsker pedagoger, miljøsosiologer, klimapsykologer, geologer, antropologer og en rekke andre forskere på hver dag. På hver sine måter og med ulike vinklinger og tilnærminger studerer de konsekvenser, årsaker og løsninger.

Denne høsten inviterer Klimahuset noen av universitetets forskere til Klimahuset for å fortelle siste nytt fra akkurat deres felt. Det blir anledning til å stille spørsmål til forskeren i etterkant av foredraget.

Klimahuset serverer gratis frokost og kaffe. Utstillingene om klima og klimaendringer kan oppleves før og etter foredraget.

Arrangementet er gratis.

Relaterte saker

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Sosialt, uhøytidelig, morsomt og passer for alle som elsker øl – og alle som tror de ikke liker det.

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.