Arrangementet er fullført.
Skolen ser omtrent lik ut i dag, som den gjorde for 100-200 år siden. Et vanlig syn er et klasserom med opptil 30 elever bak hver sin pult, mens læreren står foran og underviser. Undervisningen er lite tilpasset hver elev, og er du ikke tilstede i timen har du ingen mulighet til å ta igjen undervisningen i etterkant.
Hvorfor er det slik? Kan vi ta i bruk ny og moderne teknologi, som f.eks. VR-briller, smarte skjermer, robotics mm, slik at undervisningen blir mer tilpasset og interessant for hver enkelt elev?
Seks ungdommer i alderen 15-18 år har i oppdrag fra Acando fått Norges kuleste sommerjobb. I tre uker skal de på egenhånd finne ut av «Hvordan bør fremtidens skole være i 2030»?
På seminaret vil ungdommene presentere sine tanker, visjoner og funn om fremtidens skole i 2030. De vil gjennom intervju med politikere og andre sentrale personer i næringslivet, legge frem ulike syn på skoledebatten og de vil forsøke å få besvart følgende: Hvordan bør utdanningssektoren tilpasse seg den teknologiske utviklingen i samfunnet?
Hva skal til, og hvordan vil fremtidens skole være i 2030?
Våre ungdommer er godt i gang med å dokumentere små og store klipp fra hverdagen deres. Følg dem på veien mot seminaret på “Norges kuleste sommerjobb”.
Tid: Tirsdag 12. juli kl 12:00 – 14:00. Registrering og lunsjservering fra kl 12. Det faglige starter kl 12:30.
Sted: Felix Konferansesenter – Bryggetorget 3, Oslo
Pris: Gratis
Seminaret er for deg som ønsker et innblikk i fremtidens skole; enten du jobber med utdanning eller teknologi, er elev, foreldre eller rett og slett er interessert i å se og høre hva våre ungdommer med Norges kuleste sommerjobb har jobbet med og kommet frem til.
Hege Duckert forteller om Katti Anker Møllers kamp for alle kvinners rett til fødselshjelp, prevensjon og abort.
En inspirerende, ny utstilling om Alfred Nobel og fredsprisens historie viser kraften som bor i «verdens viktigste pris».
Hvilke versjoner av historien tar vi vare på? Hvilke perspektiver formidles? Bli med på panelsamtale i forbindelse med utstillingen «Cooking, Time?».