Søk i Aktiv i Oslo

Fotoutstilling med Greg Gorman hovedbilde

Fotoutstilling med Greg Gorman

Michael Jackson -  Fotograf: Greg Gorman
Michael Jackson – Fotograf: Greg Gorman 

Etter utstilling i Kristiansund under Nordic Light, vandrer nå Greg Gormans fotografier videre til Fotografiens Hus i Oslo.

Greg Gorman er en av de mest ettertraktede portrettfotografene i USA. På CV’en kan han putte Esquire, Interview, Life, Vouge, Newsweek, Rolling Stone, Time, Vanity Fair og flere andre magasiner. Han har fotografert Ben Afflec, Alec Baldwin, Marlon Brandon, Dustin Hoffman, Leonardo DiCaprio, Al Pacino, John Travolta også videre, bare for å nevne noen. 

Fotokarrieren begynte med at han lånte et kamera fra en kompis for å fotografere Jimi Hendrix. Filmen ble fremkalt hos en venn, og når han så bildet komme frem var han hektet. Kort tid etter Hendrix-bildene lånte Gorman igjen kamera av kompisen. Denne gangen for å fotografere Jim Morrison. En lang og suksessfull karriere var i gang. 

63 år gamle Gorman er en av fotografene som har definert stjerne-portrettfotografiet. Noe annet enn mennesker er ikke veldig aktuelt for han å fotografere heller. 

– Hvis det jeg fotograferer ikke kan snakke tilbake til meg, er det ikke interessant, fortalte Gorman i foredraget sitt på årets Nordic Light i Kristiansund. 

Utstillingen åpnet i Fotografiens Hus torsdag 31. mai kl. 18.00. Morten Krogvold foretok den offisielle åpningen med Greg Gorman på SKYPE. 

Les mer om Greg Gorman >>

Åpningstider 31. mai – 24. juni
tirs – fre kl. 10.00 – 16.00.
Lør – søn kl. 12.00 – 16.00. 

Relaterte saker