Søk i Aktiv i Oslo

Førpremiere: På veien til Buenos Aires hovedbilde

Førpremiere: På veien til Buenos Aires

På veien til Buenos Aires - Førpremiere

Arthaus, Film fra Sør og Oslo Kino inviterer til førpremiere av “På veien til Buenos Aires” på Vika kino onsdag 27. juni kl. 18.00.

Før visningen blir det en introduksjon av Argentinas ambassadør. Filmen vant prisen for beste film både på Film fra Sør og Bergen filmfestival i fjor høst. Denne ekstraordinære perlen av en film får kinopremiere 6. juli.

Den ordknappe Rubén jobber som trailersjåfør, og har i mange år hatt motorveien mellom Buenos Aires og Paraguyas hovedstad Asunción som arbeidsplass. En dag får han beskjed om at han skal ha med en ekstra passasjer på reisen til Argentina; alenemoren Jacinta skal til Buenos Aires for å arbeide. Det Rubéns sjef imidlertid ikke har fortalt ham er at hennes åtte måneder gamle datter også skal være med på turen.

For den folkesky Rubén er dette på ingen måte noen ideell situasjon. Men etter hvert som kilometerne forsvinner i bakspeilet, begynner den innadvendte trailersjåføren omsider å sette pris på reisefølget.

PÅ VEIEN TIL BUENOS AIRES er en lavmælt, rørende og utrolig sjarmerende roadmovie om to reserverte mennesker som sakte, men sikkert bygger ned sine forsvarsverker. Det søramerikanske landskapet danner et nydelig bakteppe for en film med få ord, men desto større følelser.

Filmen har vunnet så og si alt av publikumspriser på filmfestivaler verden over. Med god grunn.

Relaterte saker