Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Førjulskonsert i Gamle Aker Kirke hovedbilde
onsdag 
21:00
Gamle Aker Kirke

Førjulskonsert i Gamle Aker Kirke

ntso

 

Kammerkoret Vox Humana ønsker velkommen til intim førjulsstemning med en spennende kombinasjon av kor og kontrabass i Oslos eldste bygg. Konserten byr blant annet på et av Bachs flotteste korverker. Det blir en sjelden anledning å få høre kontrabass som soloinstrument med Knut Erik Sundquist. Ikke gå glipp av en unik musikalsk opplevelse i adventstiden.

Den 6. desember arrangeres konserten både klokken 19.00 og kl 21.00.

Sikre deg billetter her >>

Finn arrangementet på Facebook her >>

Knut Erik Sundquist er både en internasjonal solist og en ettertraktet ensemblemusiker. Sammen med Lars Henrik Johansen spiller han rollen som basso continuo i konsertens hovedverk, Bachs store motett «Jesu meine Freude», og stykker av Rameau og Purcell. Som klanglig kontrast får vi høre Arne Nordheims «Searching» for solo bass og Bjørn Kruses «Le voci di sempre» for kor a cappella.

Programmet bygger bro mellom det personlige og det felles menneskelige ved julefortellingen, uttrykt som svensk barndomsnostalgi i «Koppången», og «Jibriluya», adventsmusikk fra Midtøsten med tekst på arabisk. I tillegg får vi høre Henry Eccles’ sonate for kontrabass og cembalo samt “Allemande” fra Hans Frybas suite i Bachs stil.

•••

Knut Erik Sundquist er en av vår tids framtrendende kontrabassister med en internasjonal karriere. Foruten å ha spilt i en rekke orkestre, herunder Bergen filharmoniske orkester, Norsk barokkorkester og Mahler Chamber Orchestra i Berlin, har han en omfattende virksomhet som solo-bassist. Han mottok strålende kritikker for sin solo-CD “Reverie” og er en hyppig brukt musiker i en rekke ulike cross-over sammenhenger. Han har samarbeidet med navn som Claudio Abbado og Ola Bremnes, Leif Ove Andsnes og Per Arne Glorvigen. Sundquist er bosatt i Harstad og er førsteamanuensis ved musikk-konservatoriet, Universitetet i Trømsø.

•••

Lars Henrik Johansen er en av våre mest aktive og anerkjente frilans-cembalister. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Musikk-konservatorium og har hatt utvekslingsopphold ved Staatliche Hochschule für Musik, Trossingen og Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Han har spilt med de fleste norske barokk-orkestrene, og medvirket i en lang rekke kammermusikkprosjekter og plateinnspillinger. Han er musikalsk leder for Ensemble 1704 og L’État Libre de Neige. Han har tidligere samarbeidet med Vox Humana i forbindelse med Bellman-forestillingen vår i 2012.

•••

Vox Humana er et kammerkor tilknyttet Universitetet i Oslo og ble stiftet i 1990, og sangerne er studenter eller tidligere studenter. Vi har både musikalske og sosiale ambisjoner, og korets profil er korkunst i videste forstand. Dirigent er Dag Jansson, som har ledet koret fra 2006. Vox Humana har gitt ut to CDer; Yuletide (2011) og Ømhetens Tre (2012).

Billettsalg: Forhåndskjøpte billetter kr 250, studentpris kr 120. Dørsalg kr 300, studentpris kr 175.

Relaterte saker

Eventbilde: Rattlesnake Milk – Røverstaden
onsdag
19:00

Rattlesnake Milk – Røverstaden

Rattlesnake Milk fra ødemarkene i Sør-Texas. De har liksom «ekstra alt» sammenlignet med de fleste andre band i samme musikalske landskap. Med musikalsk mestring treffer de blinkskudd hver gang.

Eventbilde: Blood Sweat & Tears – Røverstaden
torsdag
19:00

Blood Sweat & Tears – Røverstaden

Gå ikke glipp av denne sjansen til å oppleve en av musikkhistoriens mest markante band live!

Eventbilde: Få med deg Kvelertak!
fredag
19:00

Få med deg Kvelertak!

8. september slipper Kvelertak det etterlengtede albumet Endling, og 29. og 30. september er de klare for å innta Sentrum Scene for to eksplosive kvelder!