Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Forfattersamtale på Lysebu om skihopp i Danmark og Norge hovedbilde
fredag 
19:00
Lysebu

Forfattersamtale på Lysebu om skihopp i Danmark og Norge

Velkommen til samtale på Lysebu om skihopp i Danmark og Norge! Du får møte Astrid Versto, Thor Gotaas og Roger Pihl.

Det klassiske hopprennet under Skifest & RAW AIR går av stabelen i Holmenkollbakken den 10.-11. mars, og i den anledning inviterer Fondet for dansk-norsk Samarbeid til samtale om skihopp i Danmark og Norge på Lysebu, fredag 10. mars kl. 19.00 med Astrid Versto, Thor Gotaas og Roger Pihl.

De har invitert disse tre profilerte norske forfatterne og kulturpersonlighetene som på hver deres måte er aktuelle med bøker om og perspektiver på hoppsporten.

Skihopp er en idrett uløselig knyttet til høyder og fjelltopper, og i Norge er ikke dette noe man naturlig assosierer med Danmark. Overraskende for mange er kanskje at skihopp er den vinteridretten med størst folkelig appell i Danmark, og at hoppsporten i Danmark og Norge var nært knyttet til hverandre. Norsk hoppsport har vært til stor inspirasjon for dansk, og dansk hoppsport ikke ville vært det samme uten norsk snø.

Arrangementet finner sted i Kavalersalen på Lysebu, og det er gratis å delta.

Alle interesserte er hjertelig velkommen til en hyggelig kveld på Lysebu, der det også vil være mulig å få seg noe godt å spise eller drikke, samt skaffe seg signerte bøker og hilse på forfatterne.

Les mer.

Roger Pihl er en norsk forfatter, reklamemann og litteraturkonsulent med et bankende hjerte for Danmark. Han har nylig gitt ut boken Skihopping i Danmark… med tilhørende sidesprang der han gjør et dypdykk i nettopp dansk skihopps historie og fenomen. Han har tidligere skrevet flere bøker om danske kulturelle paradokser, blant annet Guide til Danmarks bjerge og Bornholms bjerge – For naturelskere med og uden højdeskræk.

Thor Gotaas er folkeminnegransker og forfatter og skriver kulturhistoriske bøker med folkloristisk vinkling. Gotaas har gitt ut intet mindre enn 45 kulturhistoriske bøker, i tillegg til å medvirke i over hundre podkaster og radioprogrammer. Blant bøkene hans finner vi blant annet Norske hoppbakker, Norske skihistorier og bestselgerne Norske utedoer og Femmila.

Samtalen ledes av Astrid Versto, som sammen med sin mann Terje Svabø har skrevet biografien om de norske skihoppernes landslagssjef Clas Brede Bråthen. Versto er konsulent, diplomat og tidligere journalist og kommunikasjonsarbeider.

Hun har blant annet arbeidet som Norges ambassadør i Zagreb og som kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet og ved Det kongelige slott. Sammen med Hallvard Kaasa har hun skrevet boken Hardingfela. Det norske nasjonalinstrumentet, og hun har vært styremedlem i Noregs Mållag i flere perioder.

  • Tid: Fredag 10. mars kl. 19.00
  • Sted: Kavalersalen, Lysebu
  • Pris: Gratis adgang
  • Arrangert av: Fondet for dansk-norsk samarbeid og Skimuseet i Holmenkollen

Relaterte saker

Eventbilde: Friends Friday på SNØ
fredag
00:00

Friends Friday på SNØ

Hver fredag er det Friends Friday som vil si at du får 2 for 1 på SNØpass, og medlemmer kan ta med seg en venn gratis.

Eventbilde: Oslo Vegetarfestival 2024
lørdag
00:00

Oslo Vegetarfestival 2024

Bli med på en drømmehelg med fantastisk god mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter og fantastiske mennesker!

Eventbilde: The Viking Planet – Norges første heldigitale opplevelsessenter
lørdag
00:00

The Viking Planet – Norges første heldigitale opplevelsessenter

Et digitalt museum, plassert ved siden av Oslo Rådhus, som tilbyr mange helt unike attraksjoner basert på den Norske Vikingarven.