Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Foredrag: Polar kjærlighet hovedbilde
tirsdag 
18:00
Friluftshuset

Foredrag: Polar kjærlighet

13. november får DNT besøk av Sigri Sandberg og Anders Bache som skal fortelle de historiene om kjente polarhelter og fangstfolk man ikke hører hver dag. De kommer nemlig for å presentere sin nye bok “Polar Kjærlighet” som handler om de unike kjærlighetshistoriene som oppsto i kaldere strøk i perioden 1884-1949.

Boka inneholder ni sanne fortellinger fra norsk og internasjonal polarhistorie. Du får lese hemmelige, tidligere upubliserte, brev til polarkjempen Roald Amundsen, Fridtjof Nansens lidenskapelige ord til sin Eva – og avskjedsbrevet som polarhelten Robert Falcon Scott skrev til sin kone før han døde i Antarktis. Du får høre om en hasardiøs ferd i luftballong, hverdagskjærlighet i ei fangsthytte, om utroskap, flukt, krangel om postkortpiker, om kjærlighetsbrev som aldri kom fram – og kanskje et drap.

Forfatterne:
Sigri Sandberg er journalist og forfatter. Hun har 20 års erfaring fra norsk presse, og har i tillegg skrevet åtte egne bøker og fire i samarbeid med polfarer Cecilie Skog. Sigri er vokst opp ved hav og fjell, har bodd åtte år på Svalbard – og liker aller best å være ute. Hun skriver om natur og friluftsliv i A-magasinet til Aftenposten og er fast spaltist for medlemsbladet til DNT, Fjell og Vidde.

Anders Bache har arbeidet med polarhistorie i over 10 år i både Norge og utlandet, blant annet ved Scott Polar Research Institute i Cambridge, England. Han er utdannet arkeolog med fokus på polare kulturminner og har de siste årene formidlet polarhistorie på store og små scener, i magasiner, i radio og tv.

Sted: Friluftshuset, Sørengakaia 124, Oslo
Pris: GRATIS
Når Kl. 18.00-19.00. Dørene åpner fra kl 17.30.

Finn arrangementet på facebook

Relaterte saker