Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Fårikålens dag hovedbilde
torsdag 

Fårikålens dag

Den siste torsdagen i september feires hvert år som Fårikålens festdag! Da spises det fårikål over hele landet og mange restauranter har fårikål på menyen.

Tidlig på 70-tallet ble fårikål kåret til Norges ubestridte nasjonalrett i Nitimen. Fårikål er en slags mellomting mellom husmannskost og festmat.

En rykende varm gryte med fårikål varmer godt en høstkveld og er en fin anledning til å samle familie og venner. Mange liker både øl og dram til fårikålen.

Mange synes at fårikål er best dagen etter, så hvis du lager mye, har du lettvint mat dagen etter.

Les mer om fårikålens dag og finn en oppskrift på fårikål.

Relaterte saker

Eventbilde: Pastakurs
tirsdag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: PINQUIZ
tirsdag
19:00

PINQUIZ

PINPIN byr på quiz-kvelder fulle av overraskelser og fete premier, så be med deg venner, kollegaer og familie og bli med på moroa!

Eventbilde: Boblende middag / lunsj
onsdag
17:00

Boblende middag / lunsj

På dette kurset får du både lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon. Til boblene kommer også passende retter, noe blir servert av kokkene og noe lager man selv.