Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Fårikålens dag hovedbilde
torsdag 

Fårikålens dag

Den siste torsdagen i september feires hvert år som Fårikålens festdag! Da spises det fårikål over hele landet og mange restauranter har fårikål på menyen.

Tidlig på 70-tallet ble fårikål kåret til Norges ubestridte nasjonalrett i Nitimen. Fårikål er en slags mellomting mellom husmannskost og festmat.

En rykende varm gryte med fårikål varmer godt en høstkveld og er en fin anledning til å samle familie og venner. Mange liker både øl og dram til fårikålen.

Mange synes at fårikål er best dagen etter, så hvis du lager mye, har du lettvint mat dagen etter.

Les mer om fårikålens dag og finn en oppskrift på fårikål.

Relaterte saker

Eventbilde: Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus
mandag
00:00

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.

Eventbilde: Book sauna på SALT
mandag
00:00

Book sauna på SALT

SALT har fått en enorm oppgradering av sitt saunatilbud og kan i dag tilby seks nye saunaer! Book en unik og avslappende sauna session eller privat sauna.

Eventbilde: Book bålpanne på SALT!
mandag
00:00

Book bålpanne på SALT!

I vintersesongen forvandles SALTs uteserveringsområde til en sosial arena. Her kan du booke en utendørs sittegruppe med bålpanne og reinskinn, og nyte deres nordisk- og samiskinspirerte meny!