Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Europeisk jødisk kulturdag (for hele familien!) hovedbilde
søndag 
11:00

Europeisk jødisk kulturdag (for hele familien!)

ntso

Arrangement for hele familien

Europeisk jødisk kulturdag er et årlig arrangement som markeres på samme dag over hele Europa med et felles tema. I 2016 deltok 33 land i kulturdagen med tema “jødiske språk” – i år er temaet “diaspora”. Museet inviterer til arrangementer og aktiviteter som passer for både store og små, og for de med og uten mye kunnskap om jødisk kultur.

11.00: “Kom og syng – jiddischsanger for alle!”
Louisa Lyne lar store og små utforske klezmer og jiddischspråklige sanger i dette arrangementet som passer for alle fra 8-9 år. Ingen forkunnskaper behøves, kun godt humør og lyst til å prøve nye ting.

13.00 Mat og musikk
Jødisk mat fra to forskjellige diasporakulturer serveres i bakgården.

14.00 “Den jødiske diasporaen (galut) i et historisk perspektiv”
Professor emeritus Einhart Lorenz (UiO) deler av sin kunnskap om den jødiske diasporaens lange historie. Foredraget holdes på norsk.

15.30 Musikk og dessert.
Servering av den tradisjonsrike desserten lokshn-kugl, laget av museets Venneforening.

16.00 “The Future of the Global Jewish World”
Amerikanske prof. David Shneer tar for seg jødisk liv og identitet utenfor Israel i dette tankevekkende foredraget. Foredraget holdes på engelsk via videolink.

Voksne: 50,- per arrangement, 100,- for dagsbillett
Barn: 25,- per arrangement, 50,- for dagsbillett

Relaterte saker

Eventbilde: Bingo BAR: 90s edition
mandag
19:00

Bingo BAR: 90s edition

Denne bingobaren blir et glitterfarga 90-talls hull i hverdagen. Vi skal synge Whitney Houston og vi skal danse til E-type. Vi tar nineties-guilty-pleasure til et nytt nivå, og DU kan få spille bingo i denne verdenen. Det er bare å gre midskill, og ta på sæggebuksa. Cuz this is how we party.

Eventbilde: ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn
tirsdag

ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn

Et levende aktivitetssenter for barn. Her kan barna utfolde seg med kreative kunstaktiviteter, fysiske leker, fantasilek og gå på barnas egen kunstutstilling med prisvinnende og morsomme fotografier av dyr.

Eventbilde: Sommerimpro med Nesten Lættis
tirsdag
19:00

Sommerimpro med Nesten Lættis

Stikk ned på SALT, nyt solen, og kom inn for å bli underholdt når klokka nærmer seg 19:00. Nesten Lættis er en godt etablert improgruppe i hovudstaden, og har spilt maaaange sjåvvs.