Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

En folkefiende av Henrik Ibsen hovedbilde
torsdag 
19:00
Oslo Nye Teater

En folkefiende av Henrik Ibsen

Maktkamp, korrupsjon, pressefrihet… Henrik Ibsens skuespill EN FOLKEFIENDE er høyaktuelt, mer enn 140 år etter at det ble skrevet.   

Doktor Stockmann oppdager at vannet i fødebyens kurbad er forurenset og at det gjør folk syke. I kampen for å få sannheten på bordet, innser doktoren at det ikke bare er vannet som er giftig i den lille byen. Når det viser seg at utgiftene for å få renset kurbadet må komme fra skattebetalernes lommer, blir motstanden massiv.

En folkefiende er en politisk thriller, der demokratiets grunnidé blir satt på prøve. For hva skjer når våre intensjoner om å handle for et felles beste, kolliderer med våre egeninteresser?

I den svenske regissøren Therese Willstedts moderne iscenesettelse av En folkefiende, spilles Doktor Stockmann av en ammende kvinne. Hva gjør det med vår forståelse av karakteren?

Maktkamp blir også kjønnskamp, når Katrine Stockmann blir møtt med fordommer og sladder. Burde hun ikke bry seg mer om sin rolle som mor enn som engasjert samfunnsborger? Og hvor tilregnelig er hun egentlig, hun som er i ammetåka?

Les mer her

Relaterte saker

Eventbilde: Cirkus Blunck på Chat Noir
onsdag
19:30

Cirkus Blunck på Chat Noir

Nå oppsummerer Øivind Blunck sin fantastiske karriere i showet «Cirkus Blunck», der det både blir gjensyn med klassiske numre og karakterer og nye påfunn.

Eventbilde: God natt, Oslo 2024
torsdag
17:00

God natt, Oslo 2024

Sjekk ut den sjette utgaven av den populære litteraturfestivalen!

Eventbilde: Humor på HALLOi
fredag
19:00

Humor på HALLOi

Gled deg til enda en fredag med tidenes line-up! Dette blir en kveld fylt med latter og god stemning.