Søk i Aktiv i Oslo

En folkefiende av Henrik Ibsen hovedbilde
torsdag 
19:00
Oslo Nye Teater

En folkefiende av Henrik Ibsen

Maktkamp, korrupsjon, pressefrihet… Henrik Ibsens skuespill EN FOLKEFIENDE er høyaktuelt, mer enn 140 år etter at det ble skrevet.   

Doktor Stockmann oppdager at vannet i fødebyens kurbad er forurenset og at det gjør folk syke. I kampen for å få sannheten på bordet, innser doktoren at det ikke bare er vannet som er giftig i den lille byen. Når det viser seg at utgiftene for å få renset kurbadet må komme fra skattebetalernes lommer, blir motstanden massiv.

En folkefiende er en politisk thriller, der demokratiets grunnidé blir satt på prøve. For hva skjer når våre intensjoner om å handle for et felles beste, kolliderer med våre egeninteresser?

I den svenske regissøren Therese Willstedts moderne iscenesettelse av En folkefiende, spilles Doktor Stockmann av en ammende kvinne. Hva gjør det med vår forståelse av karakteren?

Maktkamp blir også kjønnskamp, når Katrine Stockmann blir møtt med fordommer og sladder. Burde hun ikke bry seg mer om sin rolle som mor enn som engasjert samfunnsborger? Og hvor tilregnelig er hun egentlig, hun som er i ammetåka?

Premiere 8. juni 2023 på Oslo Nye Hovedscenen

Relaterte saker

Eventbilde: Helgeaktiviteter 25. og 26. mars
lørdag
10:00

Helgeaktiviteter 25. og 26. mars

Museet på Kjelsås har fire etasjer med spennende utstillinger om teknologi, industri, vitenskap og medisin.

Eventbilde: Dukketeater-forestilling : «Baobab og Bush baby!»
lørdag
13:00

Dukketeater-forestilling : «Baobab og Bush baby!»

Dukketeater «Baobab og Bush baby!». Forestillingen handler om et trist tre, en gul nattape og en sulten skilpadde.

Eventbilde: Riket –  en morsom og overdådig forestilling!
lørdag
18:00

Riket – en morsom og overdådig forestilling!

Nå blir det norgespremiere på sceneversjonen av Lars von Triers kultklassiker fra 90-tallet. En forestilling om livets uforgjengelighet, menn med store ego og kvinnene som må rydde opp etter dem.