Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Emblafestivalen hovedbilde
lørdag 

Emblafestivalen

Emblanett-til-nettbruk-1050x700

13. september skjer det noe spesielt på Parkteatret i Oslo. Fire entusiaster har samlet et knippe artister, forfattere og kunstnere som de skal vise fram til folket. Emblafestivalen kalles den, og det hele dreier seg om bra damer som gjør bra saker!

I vår og i sommer har det rast en debatt om kjønnsbalanse i musikkbransjen. Kvinner er i mindretall på de store scenene og kvinnelige teknikere ser man heller ikke like mye til som de mannlige. Jevnt over i debatten har det blitt etterlyst konkrete løsninger og tro det eller ei, men Emblafestivalen tror de har funnet en av dem!

Emblafestivalen skal være med å jevne ut kjønnsbalansen, men ikke bare i musikkbransjen. De skal også jobbe med litteratur, kunst og teknikk. Fokuset ligger på likestilling i hele feltet, og under selve festivalen 13. september på Parkteatret skal damene bak Embla vise at de bra damene finnes, for det gjør de virkelig!

– Det er viktig at den oppvoksende generasjon får se at kvinner og jenter også kan! Viskal være med på å gi dem selvtillitten til å i alle fall prøve både på og bak scena, sier én av to prosjektledere, Pernille Elverhøy Tårnes som var med på å starte konseptet. 

Program:


13. september

Klokken 11-15, Parkteatret
Stort bruktmarked inne på Parkteatret.

Bokbak med forfatterne Eline Lund Fjæren og Marta Breen. 

Kunstutstilling med kunstnerne bak Norske Hemmeligheter, samt årets festivalkunstner Johanne Ekhaugen.

Fra klokken 19, Parkteatret
På plakaten står skarp rapping med deep soul-reggae-flyt fra AWESOMNIA (med LOTUS i spissen), ekte norsk pønk fra Blomst, elektronisk drømmepop med Sea Change, og stemningsfull og varm folkpop fra Fay Wildhagen.

Relaterte saker

Eventbilde: Lekter’n Festival 2023
fredag
14:00

Lekter’n Festival 2023

Ta med deg dine beste venner og bli med på en rå fest på bryggekanten!

Eventbilde: Afterwork med DJ på Gastroteket!
fredag
16:00

Afterwork med DJ på Gastroteket!

Gastroteket Vika har Afterwork med DJ hver torsdag og fredag. Kom og få servert nydelig mat og drikke på denne gastropuben med en helt unik atmosfære og stemning.

Eventbilde: Ølcruise med Christian Radich
fredag
17:15

Ølcruise med Christian Radich

Det ønskes velkommen til ølcruise om bord på Christian Radich. Om bord blir det ølforedrag med smaking med Espen Smith, en av Norges fremste og mest profilerte ølkjennere. Dette blir en fantastisk kveld på fjorden!