Arrangementet er fullført.

Emblafestivalen hovedbilde
lørdag 

Emblafestivalen

Emblanett-til-nettbruk-1050x700

13. september skjer det noe spesielt på Parkteatret i Oslo. Fire entusiaster har samlet et knippe artister, forfattere og kunstnere som de skal vise fram til folket. Emblafestivalen kalles den, og det hele dreier seg om bra damer som gjør bra saker!

I vår og i sommer har det rast en debatt om kjønnsbalanse i musikkbransjen. Kvinner er i mindretall på de store scenene og kvinnelige teknikere ser man heller ikke like mye til som de mannlige. Jevnt over i debatten har det blitt etterlyst konkrete løsninger og tro det eller ei, men Emblafestivalen tror de har funnet en av dem!

Emblafestivalen skal være med å jevne ut kjønnsbalansen, men ikke bare i musikkbransjen. De skal også jobbe med litteratur, kunst og teknikk. Fokuset ligger på likestilling i hele feltet, og under selve festivalen 13. september på Parkteatret skal damene bak Embla vise at de bra damene finnes, for det gjør de virkelig!

– Det er viktig at den oppvoksende generasjon får se at kvinner og jenter også kan! Viskal være med på å gi dem selvtillitten til å i alle fall prøve både på og bak scena, sier én av to prosjektledere, Pernille Elverhøy Tårnes som var med på å starte konseptet. 

Program:


13. september

Klokken 11-15, Parkteatret
Stort bruktmarked inne på Parkteatret.

Bokbak med forfatterne Eline Lund Fjæren og Marta Breen. 

Kunstutstilling med kunstnerne bak Norske Hemmeligheter, samt årets festivalkunstner Johanne Ekhaugen.

Fra klokken 19, Parkteatret
På plakaten står skarp rapping med deep soul-reggae-flyt fra AWESOMNIA (med LOTUS i spissen), ekte norsk pønk fra Blomst, elektronisk drømmepop med Sea Change, og stemningsfull og varm folkpop fra Fay Wildhagen.

Relaterte saker

Eventbilde: Opplev kvelden på Oslofjorden!
lørdag
19:00

Opplev kvelden på Oslofjorden!

Hver dag i hele sommer kan du bli med på kveldscruise på Oslofjorden med tradisjonell rekebuffet! Turen tar ca. 3 timer, og går forbi Dynafyr, Middagsbukta og Den Norske Opera.

Eventbilde: Omvisning i Botanisk Hage
søndag
12:00

Omvisning i Botanisk Hage

Guidene gir deg en innføring i hva Botanisk hage er, dens avdelinger og hagens historie. Arrangementet er gratis!

Eventbilde: Omvisning i Ekebergparken
søndag
13:00

Omvisning i Ekebergparken

Få kulturelt påfyll utendørs! Ekebergparkens skulpturvandring kombinerer vakkert landskap, skulpturer av høy kvalitet og historie.