Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Dokumentarforestilling: Lost Rooms hovedbilde
torsdag 
19:00
Melahuset

Dokumentarforestilling: Lost Rooms

Hva ville du tatt med deg hvis du ble tvunget til å flykte i morgen? Velkommen til visning av dokumentarforestillingen Lost Rooms på Melahuset.
Fri adgang.

«Lost rooms» er nær og ektefølt, uten å bli oversentimental. Fordi det ikke først og fremst er en forestilling, men virkelige historier fortalt på en scene. Subjekt, 25.09.19.

Om forestillingen:

Enhver flyktning opplever å miste det meste de eier, de må på kort varsel forlate sitt hjem og kan bare ta med seg noen få eiendeler. I Lost Rooms møter vi de fem syriske flyktningene Hasan Kassas, Firas Imam, Baraa Kassas, Ahmad Alak og Anas Salameh som forteller om rommene deres, og livene de forlot.

Gjennom deres historier bringes publikum inn i det private, det smertefullt tapte og tilbake til minnene om da livet var trygt og normalt, og bli samtidig minnet om at ingenting kan tas for gitt.

På scenen står fem syrere, fire menn og en kvinne, som alle har opphold i Norge:

HASAN KASSAS, født 1990, til Norge i 2014, poet.

FIRAS IMAM, født 1976, til Norge i 2013, sanger, musiker.

BARAA KASSAS, født 1998, til Norge i 2014, erfaring med teater fra Syria.

AHMAD ALAK, født 1994, sanger, til Norge i 2016

ANAS SALAMEH, født 1979, til Norge i 2014, utdannet billedkunstner fra Syria

Idé, regi, manus og produsent: Kjetil Skøien

Komponist: Julian Skar

Kjetil Skøien, har regissert over 30 danse og teaterforestillinger, har erfaring som danser og skuespiller og er i tillegg utdannet billedkunstner fra Statens Kunstakademi og har stilt ut video, foto, maleri, installasjoner i gallerier og museer i inn og utland. Hans forestillinger er vist på store festivaler i Europa, han har hatt regi, koreografi og scenografi oppdrag på institusjonsteatre som Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Opera Nord og Kaleidoskop Teater-København, No-teatret-Kyoto.

Kjetil Skøien har ledet innvandrer prosjekter og regissert forestillinger med aktører fra mange land, som for eksempel OPEN SCENE- Det Norske Teatret, CONFUSIONS – Nationaltheatret, han har bl.a. bodd i Marokko og skapte i 2011 en dokumentarisk forestilling i OPERAEN, Oslo med 5 marokkanske menn. Han har undervist dansere fra 6 afrikanske land i 3 måneder i Zambia og inuitter på Grønland i teater. I 1996 ledet han et teaterprosjekt med skuespillere fra 15 forskjellige land under København Europas Kulturby. Han har arbeidet med butoh dans og Noh teater i Japan i 2 år.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Humorfest
onsdag
00:00

Oslo Humorfest

Oslo Humorfest er tilbake – nå som winter edition!

Eventbilde: Crystal Pite: Light of Passage
onsdag
19:30

Crystal Pite: Light of Passage

Den smertelig aktuelle flyktningkrisen står på agendaen når Nasjonalballetten danser en ballett av Crystal Pite – en av vår tids aller fremste koreografer.

Eventbilde: Rain Man – teaterforestilling basert på den Oscar-vinnende filmen
lørdag
19:00

Rain Man – teaterforestilling basert på den Oscar-vinnende filmen

«Rain Man» er en hjertevarm historie om to brødre som finner tilbake til hverandre på usedvanlig vis. Historien tar oss med på en sjenerøs tidsreise tilbake til 80-tallet og lærer oss betydningen av ubetinget kjærlighet.