Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Dobbelt statsborgerskap, terror og nasjonal tilhørighet hovedbilde
mandag 
19:00

Dobbelt statsborgerskap, terror og nasjonal tilhørighet

Arnfinn-Midtbøen

Akademiet for yngre forskere inviterer til en uformell forskerkafé på Kulturhuset! 5. september møter du sosiolog Arnfinn Midtbøen som skal snakke om dobbelt statsborgerskap:

Aksept for dobbelt statsborgerskap har blitt ansett som en politisk anerkjennelse av innvandreres transnasjonale erfaring og tilhørighet til flere land på samme tid. Historisk har argumentene for dobbelt statsborgerskap vært fremført av menneskerettighetsaktivister, innvandringsvennlige forskere og partier på den politiske venstresiden.

I dag ser vi en dreining i feltet, der konservative og høyrepopulistiske partier er i ferd med å skifte mening. Hva er bakgrunnen for at tradisjonelle motstandere i innvandringsfeltet nå kan bli alliansepartnere i en sak som i tiår har vakt splittelse? Kan aksept for dobbelt statsborgerskap paradoksalt nok bli et verktøy i bekjempelsen av internasjonal terror og ekstremisme?

Kafeen starter med at Arnfinn presenter temaet og går deretter over i en samtale mellom moderator Einar Bøhn med mulighet for spørsmål fra salen.

Tid fra kl. 19.00

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Freedom Forum 2022
mandag
10:00

Oslo Freedom Forum 2022

På Oslo Freedom Forum 2022 vil du høre foredrag fra noen av verdens modigste menneskerettighetsforkjempere.

Eventbilde: Kurs i street food
tirsdag
17:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.

Eventbilde: Forvandling i Vika – en guidet vandring
tirsdag
18:00

Forvandling i Vika – en guidet vandring

En vandring om byutvikling og forsvunne gater, om sjøvannsbadekar på Victoria terrasse og bygårdsfasader i kalk og tegl.