Arrangementet er fullført.

Dobbelt statsborgerskap, terror og nasjonal tilhørighet hovedbilde
mandag 
19:00

Dobbelt statsborgerskap, terror og nasjonal tilhørighet

Arnfinn-Midtbøen

Akademiet for yngre forskere inviterer til en uformell forskerkafé på Kulturhuset! 5. september møter du sosiolog Arnfinn Midtbøen som skal snakke om dobbelt statsborgerskap:

Aksept for dobbelt statsborgerskap har blitt ansett som en politisk anerkjennelse av innvandreres transnasjonale erfaring og tilhørighet til flere land på samme tid. Historisk har argumentene for dobbelt statsborgerskap vært fremført av menneskerettighetsaktivister, innvandringsvennlige forskere og partier på den politiske venstresiden.

I dag ser vi en dreining i feltet, der konservative og høyrepopulistiske partier er i ferd med å skifte mening. Hva er bakgrunnen for at tradisjonelle motstandere i innvandringsfeltet nå kan bli alliansepartnere i en sak som i tiår har vakt splittelse? Kan aksept for dobbelt statsborgerskap paradoksalt nok bli et verktøy i bekjempelsen av internasjonal terror og ekstremisme?

Kafeen starter med at Arnfinn presenter temaet og går deretter over i en samtale mellom moderator Einar Bøhn med mulighet for spørsmål fra salen.

Tid fra kl. 19.00

Relaterte saker

Eventbilde: Live digitalt vinkurs: Chardonnay
lørdag
20:00

Live digitalt vinkurs: Chardonnay

Vinkurs hjem i stua! I løpet av ca 1,5 time vil du få en god teoretisk innføring og smake to spennende viner.

Eventbilde: Sprudlende smaking – Digitalt vinkurs
fredag
20:00

Sprudlende smaking – Digitalt vinkurs

I løpet av ca 1,5 time får dere smake to spennende viner og lære hovedprinsippene for produksjon av musserende viner.