Arrangementet er fullført.

Dobbelt statsborgerskap, terror og nasjonal tilhørighet hovedbilde
mandag 
19:00

Dobbelt statsborgerskap, terror og nasjonal tilhørighet

Arnfinn-Midtbøen

Akademiet for yngre forskere inviterer til en uformell forskerkafé på Kulturhuset! 5. september møter du sosiolog Arnfinn Midtbøen som skal snakke om dobbelt statsborgerskap:

Aksept for dobbelt statsborgerskap har blitt ansett som en politisk anerkjennelse av innvandreres transnasjonale erfaring og tilhørighet til flere land på samme tid. Historisk har argumentene for dobbelt statsborgerskap vært fremført av menneskerettighetsaktivister, innvandringsvennlige forskere og partier på den politiske venstresiden.

I dag ser vi en dreining i feltet, der konservative og høyrepopulistiske partier er i ferd med å skifte mening. Hva er bakgrunnen for at tradisjonelle motstandere i innvandringsfeltet nå kan bli alliansepartnere i en sak som i tiår har vakt splittelse? Kan aksept for dobbelt statsborgerskap paradoksalt nok bli et verktøy i bekjempelsen av internasjonal terror og ekstremisme?

Kafeen starter med at Arnfinn presenter temaet og går deretter over i en samtale mellom moderator Einar Bøhn med mulighet for spørsmål fra salen.

Tid fra kl. 19.00

Relaterte saker

Eventbilde: Italiensk mat og vin i kombinasjon
fredag
17:00

Italiensk mat og vin i kombinasjon

En restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere og dere vil bli servert nydelige klassiske italienske retter med spennende smakskombinasjoner og flotte, italienske viner.

Eventbilde: To generasjoner – sushi
lørdag
11:00

To generasjoner – sushi

To generasjoner sushikurs er en super aktivitet der barn med foreldre, større søsken, besteforeldre eller en annen voksen kan leke seg litt på kjøkkenet.

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Chilenske toppviner
tirsdag

Mathallens vinklubb: Chilenske toppviner

I dag rangeres Chile som nummer ni av verdens største vinproduserende land og denne kvelden får du smake noen av toppvinene derfra.