Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Den gode grunnen. Inspirasjonsforedrag med Randi Skaug. hovedbilde
lørdag 
13:00
Kreftforeningens Vitensenter

Den gode grunnen. Inspirasjonsforedrag med Randi Skaug.

Mens de jevnaldrende diskuterte pensjon kjøpte eventyreren Randi Skaug ei øy i Nordland. Ønsket var ikke å hoppe av, men å gå noen skritt videre i livet. I løpet av få år er Naustholmen Adventure Island i Steigen etablert som en attraktiv opplevelsesdestinasjon, og blitt internasjonalt kjent for sin inkludering og bærekraft. Med en sterk visjon, et tydelig konsept, klare verdier og fravær av budsjett har øya blitt en samfunnsmessig bidragsyter med trygg økonomi.

Hva er så den gode grunnen, den som gjør at både gjester og hjelpere vil være en del av Naustholmenkulturen? Hva er det som gjør at gjestene ofte gråter når de drar? Hva er det som gjør at alt ordner seg akkurat her?

Foredraget begynner kl. 13:00. Dørene åpner kl. 12:00 og det er mulig å utforske Vitensenteret både før og etter foredraget. Foredraget er gratis og åpent for alle, men krever påmelding. Trykk her for å melde deg på.

  • Tidspunkt: Lørdag 22. oktober kl. 13:00 – 14:00.
  • Sted: Kreftforeningens Vitensenter, Kongens gate 6.

Randi Skaug er første norske kvinne på Everest. I tillegg til å drive Naustholmen drifter hun et utdanningsprosjekt i Nepal. Tidligere har hun vært observert med skreddersydde drakter og høyhælte sko i næringslivets korridorer, men siden 2004 har styrt livet på egen kjøl som profesjonell eventyrer og blant annet padlet Nord-Norgekysten i kajakken Sakteruta. I 2007 ble hun en av fire nordmenn som hadde besteget Seven summits, det høyeste fjellet på hvert kontinent. Randi er først og fremst en som ønsker å hjelpe andre til å ha det bra.

Kreftforeningens Vitensenter er åpent for publikum kl 12.00-15.00. Gratis inngang.

Relaterte saker

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Sosialt, uhøytidelig, morsomt og passer for alle som elsker øl – og alle som tror de ikke liker det.

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.