Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

DeLillos & KORK – Live i Marka hovedbilde
lørdag 
16:00

DeLillos & KORK – Live i Marka

Etter en rekke samarbeid med noen av Norges fremste artister, står endelig hele Norges orkester på scenen sammen med et av de mest folkekjære bandene vi har – De Lillos.

Erik Sture Larres Stiftelse har i samarbeid med konsertarrangøren Nordic Beats i lengre tid jobbet med å få på plass konserten som finner sted på det som kanskje er Oslos mest spektakulære konsertarena, Frognerseteren Amfi. Arenaen som har en fantastisk utsikt over Oslo, blir en intim konsertscene med kun 750 plasser, og planen er å etablere en unik konsertarena for fremtiden sier arrangørene.

Kringkastingsorkesteret har i de siste årene gjort en rekke spennende samarbeid med artister som Bjørn Eidsvåg, Kurt Nilsen og Vamp. Denne gangen har altså turen kommet til et av Norges meste markante band de siste 30 årene.

DeLillos har siden starten i 1984 preget Norsk musikkhistorie, og blir sammen med Dum Dum Boys, Jokke & Valentinerne og Raga Rockers omtalt som “en av de 4 store”.

Bandet har gitt ut 20 album og vunnet spellemannsprisen 2 ganger.

Blant deres mest kjente låter finner vi “Neste Sommer”, “Min Beibi Dro Avsted”, “Nitten Åttifire”, “Smak Av Honning”, “Tøff I Pyjamas” og “Kokken Tor”.

Lars Lillo-Stenberg sier følgende om samarbeidet:

Da vi jobbet med strykere og blåsere i 2009 i forbindelse med jubileumskonserten rundt “Hjernen er alene i Operaen”, fant vi ut at musikken vår fungerte som trekkpapir på orkesterinstrumenter. Siden da har vi tenkt på muligheten av et samarbeid med KORK. I år skal dette bli realisert. Det begynte med at vi på tampen av fjoråret ble kontakten av KORK ledelsen på om vi var interessert i å komme å gjøre en befaring på en hittil totalt ukjent friluftsarena rett i nærheten av Frognerseteren restaurant. Spørsmålet var om dette var et interessant spillested for deLillos og om vi hadde lyst til å samarbeide med KORK på et slikt arrangement.

I begynnelsen av januar dro vi å så på stedet og vi ble imponert over at det fantes et amfi som hittil ikke hadde vært tatt i bruk. Vi så også utfordringen med å få på plass et orkester på over femti musikere i tillegg til oss selv. Stedet hadde en estetikk, der det ikke føltes kjærkomment å smelle opp en gedigen festival scene. Det har nå blitt jobbet frem en løsning som ivaretar det praktiske med det estetiske.

Tre komponerende arrangører er i gang, og vi er veldig innstilt på et resultat som skal forene deLillos sine enkle sanger med det storslagne i en musikalsk berusende tilstand vi skal leve på langt inn i høstens kveldsmørke. Vi har plukket ut mange av de mest kjente låtene våre, men også noen overraskende innslag.

Derfor håper vi at vi får delt denne begivenheten med så mange som mulig, og er interessen stor så kommer vi til å holde av tid til å gjennomføre to konserter samme dag. Og dagen er 19. august. Statistisk er denne datoen beæret med deilig sensommervær.

Dette er siste sommerferiedag og vi kommer til å være et sted der vi vil få en følelse av å sveve over byen. Sånn sett kan du jo gjerne spekulere i noen sangtitler vi har vurdert å fremføre.

Når?

Det blir avholdt 2 konserter lørdag 19. August, den første klokken 16:00 og den andre klokken 19:30.

Billetter kjøpes her>>

Du finner arrangementet på Facebook her>>

Relaterte saker

Eventbilde: Trevor Mathison & Haley Fohr (aka Circuit des Yeux )
fredag
20:00

Trevor Mathison & Haley Fohr (aka Circuit des Yeux )

Kvelden åpner med et solosett fra Mathison, etterfulgt av et sett der Fohrs improviserte vokal smelter sammen med Mathisons lydlandskaper.

Eventbilde: SHOW OFF 2 – jubileumskonsert
lørdag
00:00

SHOW OFF 2 – jubileumskonsert

En uforglemmelig showkor-opplevelse på Sentrum Scene i Oslo.

Eventbilde: Rattlesnake Milk – Røverstaden
onsdag
19:00

Rattlesnake Milk – Røverstaden

Rattlesnake Milk fra ødemarkene i Sør-Texas. De har liksom «ekstra alt» sammenlignet med de fleste andre band i samme musikalske landskap. Med musikalsk mestring treffer de blinkskudd hver gang.