Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

De Tause Heltene hovedbilde
fredag 

De Tause Heltene

ntso

Et teaterstykke om fangene på Grini, om deres mot, vilje og kamp for overlevelse i noen av de mest dramatiske årene i vår tid, 2. verdenskrig -av Axel Hellstenius.

Forestillingen vises på: Grini-museet, Jøssingveien 31, 1359 Eiksmarka
Bestill billetter her>>

Grini ble ferdigstilt i 1939 som kvinnefengsel. Tyskerne gjorde det raskt til sin fangeleir. Svært mange er berørt av historien gjennom slektskap, eller etisk/humanitært eller politisk ståsted. Rundt 20 000 fanger, kvinner, menn, gisler, jødiske og politiske fanger fra 16 års alder og oppover, satt på Grini under 2. verdenskrig.

Krigsfanger representer alltid en stor trussel for fienden, og de er oftest ressurspersoner i motstandskampene. Men de er prisgitt en destruktiv ukontrollerbar ytre faktor. Hvor finner mennesker i slik isolasjon motiv og vilje til å overleve når man er fratatt muligheten til å styre eget liv?

Flere av de som satt der, sier at en rekke kunst og kulturrelaterte aktiviteter bidro til å utvikle dem, og gi dem vilje til å overleve. Eksempler som treskjæring, porselensarbeid, foredrag, sang og scenekunst var med på å skapte humor, satire og dermed motstandsvilje.

Les mer her>>

Relaterte saker

Eventbilde: Billy the Kids samla verk
torsdag
19:30

Billy the Kids samla verk

Dristig lek med amerikansk historie og mytologi.

Eventbilde: Barnas kanonlørdag
lørdag
11:00

Barnas kanonlørdag

Bli med på morsomme teateraktiviteter for hele familien i Kanonhallen på Løren!

Eventbilde: Ro mitt hav
lørdag
15:00

Ro mitt hav

Ro mitt hav med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland er en varm og humoristisk forestilling basert på Jon Fosses tekster.