Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Dagskurs med internasjonalt anerkjent lærer – “Unionen av Sutra & Tantra” hovedbilde
lørdag 
10:00

Dagskurs med internasjonalt anerkjent lærer – “Unionen av Sutra & Tantra”

ntso

Den internasjonalt anerkjente buddhistiske læreren, Gen-la Dekyong, skal holde sitt første heldagskurs i den nordiske regionen ved Nordisk Kadampa Meditasjonssenter i Oslo.

Om morgenen vil Gen-la lære oss om Sutra, Buddhas alminnelige læresetninger. Disse skaper fundamentet for en vellykket åndelig praksis. Disse læresetningene hjelper oss til å trene sinnet vårt så det mer effektivt kan håndtere hverdagslivet, og de hjelper oss å åpne hjertene våre. De innbefatter også dype læresetninger om virkelighetens natur. Ved å forstå tingenes sanne natur kan vi gradvis frigjøre sinnet vårt fra dets begrensende forestillinger og begynne å virke på en mer ekte og effektiv måte enn vi noen gang tidligere har gjort.

Om ettermiddagen vil Gen-la dele læresetningene om Tantra, Buddhas ualminnelige læresetninger. Selv om Tantra-læren er svært populær, er det ikke mange mennesker som forstår dens sanne betydning. Buddhas tantriske læresetninger viser oss hvordan vi kan lære å bruke våre subtile og svært subtile sinnstilstander til å utforske og forstå vår virkelighets illusoriske natur og til å oppdage lykksaligheten og freden som ligger til grunn for dens sanne natur.

Inspirert av hennes dype erfaring, vil Gen-la vise oss hvordan å praktisere foreningen av Sutra og Tantra for å gjøre rask og korrekt fremgang i vår åndelige praksis til beste for oss selv og for andre.

“Å praktisere Sutra-læresetningene er det grunnleggende fundamentet for å praktisere de Tantriske læresetningene, og å praktisere Tantra er den raske metoden til å oppfylle Sutra-læresetningenes høyeste mål”
Geshe Kelsang Gyatso fra teksten Modern Buddhism.

Undervisning på engelsk.

Lokale: Nordisk Kadampa Meditasjonssenter, Kongens gate 2, “indre gård” 6. etg. Kart.

Pris: kr. 450,- eller kr. 315,- for de som ikke råd til våre foreslåtte priser.


Kongens gate 2
0153 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: «Kreftoverlevelse på nye måter» – Presentasjon av forskningsfunn og samtale
tirsdag
16:30

«Kreftoverlevelse på nye måter» – Presentasjon av forskningsfunn og samtale

Forfatterne av «Kreftoverlevelse på nye måter» presenterer sine funn, etterfulgt av en sofasamtale hvor spørsmålene diskuteres videre.

Eventbilde: Kveldsåpent Nobels Fredssenter
onsdag
17:00

Kveldsåpent Nobels Fredssenter

Velkommen til kveldsåpent museum hver onsdag. Arrangementer og omvisninger er inkludert i billetten!

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.