Arrangementet er fullført.

Camphill feirer 50 år i Norge hovedbilde
søndag 

Camphill feirer 50 år i Norge

screen-shot-2016-09-28-at-10-00-15-am

Under mottoet «Et verdig liv» markerer Camphill-landsbyene i Norge  sitt 50-års jubileum. 

I 1966 ble Vidaråsen som den første i av i dag seks Camphill-landsbyer i Norge etablert. Mange husker lysaksjonene til Oslo-russen, som i perioden 1966 til 1980 hadde sin årlige lysaksjon til støtte for nettopp Vidaråsen. 

Camphill-landsbyene henter navnet fra den første landsbyen som ble etablert i Camphill i Skottland i 1939. Målet var å skape et sted med rom for utvikling for mennesker med helt spesielle behov.
Etter etableringen av Vidaråsen i Andebu i Vestfold er det etablert fem andre tilsvarende landsbyer rundt om i Norge. Rundt regnet 130 mennesker i ulike aldre med spesielle behov bor og lever i dag sammen med et tilsvarende antall medarbeidere og praktikanter i de seks norske Camphill-landsbyene. Felles for landsbyene er målet om å bidra til en meningsfull hverdag, individuell utvikling og samspill med andre mennesker.

«Et verdig liv» er valgt som motto for 50-årsmarkeringen. Med det menes å ha et godt og trygt bosted, meningsfullt arbeid, et aktivt kulturliv, omsorg for hverandre og å leve i et bærekraftperspektiv.  De fleste Camphill-landsbyene er bygget opp rundt en biodynamisk gård med dyr, der det dyrkes dyrefôr, grønnsaker og frukt til eget bruk og eventuelt også for salg. Arbeid er en vesentlig side av landsbylivet og landsbyboere og medarbeidere står side ved side om mange av oppgavene i landsbyen.

Hovedfeiringen av Camphill-jubileet foregår i dagene 27. september – 2. oktober i Oslo. Der blir det lørdagsmarked på Youngstorget og festival og konferanse på Holmenkollen Park hotell, med festmiddag, foredrag, kunst og kultur.

Sammen skal det markere at Camphill-bevegelsen i femti år har bidratt til å skape et verdig liv for mennesker med spesielle behov.

Relaterte saker

Eventbilde: Bernhoft solo i Bærum Kulturhus
torsdag
18:30

Bernhoft solo i Bærum Kulturhus

FLYTTET! Én mann, én gitar – helstøpt og sjelfullt. Skaff deg dine billetter nå!

Eventbilde: Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt
fredag
19:00

Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt

Fagerborgfestspillene er en kammermusikkfestival som arrangeres årlig av avgangsstudentene på bachelorprogrammet ved Barratt Due Musikkinstitutt. 

Eventbilde: Full Spredning – Nationaltheatret
lørdag
18:00

Full Spredning – Nationaltheatret

Nina Lykkes prisbelønte roman Full spredning blir teater. Det handler om våre menneskelige svakheter og tilbøyeligheter – sett med satirikernes skråblikk.