Arrangementet er fullført.

Byvandring: i Christian Krohgs fotspor hovedbilde
torsdag 

Byvandring: i Christian Krohgs fotspor

Byvandring med Oslo Museum: I Christian Krohgs fotsporOslo Museum har invitert kunsthistoriker Holger Kofoed til byvandring i Oslo sentrum, i Christian Krohgs fotspor.

Fremmøte ved trappen til Nasjonalgalleriet

I anledning Krohg-utstillingen «Bilder som griper» på Nasjonalgalleriet er det duket for et mangefasettert møte med maleren Christian Krohg på en byvandring gjennom sentrum.

Krohg var kjent som både kunstmaler, journalist og bypatriot på slutten av 1800-tallet, og satte spor etter seg flere steder i byen. Med borgerlig bakgrunn, og som utdannet jurist, brøt han med konvensjonene og ble en av Kristiania-bohemens ledende skikkelser, ikke minst i sitt kjærlighetsforhold til Oda Krohg. Hans samfunnsengasjement var også en viktig drivkraft i livet og kunsten.

 Karl Johans gate er den sentrale bynerven som binder Krohgs liv og virke sammen. Her viltilhørerne får stifte bekjentskap med bohemen, journalisten, professoren, og maleren Christian Krohg.

Det er mulig, og anbefales å få med seg omvisningen i Nasjonalgalleriet før vandringen. Start kl 17 (entré kr 50,-).

Relaterte saker

Eventbilde: To generasjoner – sushi
lørdag
11:00

To generasjoner – sushi

To generasjoner sushikurs er en super aktivitet der barn med foreldre, større søsken, besteforeldre eller en annen voksen kan leke seg litt på kjøkkenet.

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Chilenske toppviner
tirsdag

Mathallens vinklubb: Chilenske toppviner

I dag rangeres Chile som nummer ni av verdens største vinproduserende land og denne kvelden får du smake noen av toppvinene derfra.

Eventbilde: Sushikurs med Kulinarisk Akademi
tirsdag
17:00

Sushikurs med Kulinarisk Akademi

Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan man lykkes med sushi på en inspirerende, lettfattelig og instruktiv måte.