Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Byvandring: i Christian Krohgs fotspor hovedbilde
torsdag 

Byvandring: i Christian Krohgs fotspor

Byvandring med Oslo Museum: I Christian Krohgs fotsporOslo Museum har invitert kunsthistoriker Holger Kofoed til byvandring i Oslo sentrum, i Christian Krohgs fotspor.

Fremmøte ved trappen til Nasjonalgalleriet

I anledning Krohg-utstillingen «Bilder som griper» på Nasjonalgalleriet er det duket for et mangefasettert møte med maleren Christian Krohg på en byvandring gjennom sentrum.

Krohg var kjent som både kunstmaler, journalist og bypatriot på slutten av 1800-tallet, og satte spor etter seg flere steder i byen. Med borgerlig bakgrunn, og som utdannet jurist, brøt han med konvensjonene og ble en av Kristiania-bohemens ledende skikkelser, ikke minst i sitt kjærlighetsforhold til Oda Krohg. Hans samfunnsengasjement var også en viktig drivkraft i livet og kunsten.

 Karl Johans gate er den sentrale bynerven som binder Krohgs liv og virke sammen. Her viltilhørerne får stifte bekjentskap med bohemen, journalisten, professoren, og maleren Christian Krohg.

Det er mulig, og anbefales å få med seg omvisningen i Nasjonalgalleriet før vandringen. Start kl 17 (entré kr 50,-).

Relaterte saker

Eventbilde: Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem
mandag
17:00

Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem

Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Sommerens perler
torsdag
18:00

Mathallens vinklubb: Sommerens perler

Denne kvelden får du smake vin som passer perfekt til sommermaten. Vi smaker på ulike typer vin, fra de lette hvite til fyldige røde som står godt til kjøttet fra grillen.

Eventbilde: To generasjoner – kokkekurs
lørdag
11:00

To generasjoner – kokkekurs

To generasjoner er en super aktivitet der barn med foreldre, større søsken, besteforeldre eller en annen voksen kan leke seg litt på kjøkkenet.