Søk i Aktiv i Oslo

Byvandring: i Christian Krohgs fotspor hovedbilde

Byvandring: i Christian Krohgs fotspor

Byvandring med Oslo Museum: I Christian Krohgs fotsporOslo Museum har invitert kunsthistoriker Holger Kofoed til byvandring i Oslo sentrum, i Christian Krohgs fotspor.

Fremmøte ved trappen til Nasjonalgalleriet

I anledning Krohg-utstillingen «Bilder som griper» på Nasjonalgalleriet er det duket for et mangefasettert møte med maleren Christian Krohg på en byvandring gjennom sentrum.

Krohg var kjent som både kunstmaler, journalist og bypatriot på slutten av 1800-tallet, og satte spor etter seg flere steder i byen. Med borgerlig bakgrunn, og som utdannet jurist, brøt han med konvensjonene og ble en av Kristiania-bohemens ledende skikkelser, ikke minst i sitt kjærlighetsforhold til Oda Krohg. Hans samfunnsengasjement var også en viktig drivkraft i livet og kunsten.

 Karl Johans gate er den sentrale bynerven som binder Krohgs liv og virke sammen. Her viltilhørerne får stifte bekjentskap med bohemen, journalisten, professoren, og maleren Christian Krohg.

Det er mulig, og anbefales å få med seg omvisningen i Nasjonalgalleriet før vandringen. Start kl 17 (entré kr 50,-).

Relaterte saker

Eventbilde: Bli med på guidet fjordtur med MS Bris
lørdag
10:00

Bli med på guidet fjordtur med MS Bris

Fortellinger om Oslofjorden over og under vann. Spennende formidling fra marinbiolog om havet vårt. Familievennlig fjordcruise!

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: Kurs i street food
tirsdag
17:00

Kurs i street food

Et deltagende kokkekurs hvor du både lærer å lage rettene, samt prinsipper om den voksende street food-trenden.