Arrangementet er fullført.

Byvandring: i Christian Krohgs fotspor hovedbilde
torsdag 

Byvandring: i Christian Krohgs fotspor

Byvandring med Oslo Museum: I Christian Krohgs fotsporOslo Museum har invitert kunsthistoriker Holger Kofoed til byvandring i Oslo sentrum, i Christian Krohgs fotspor.

Fremmøte ved trappen til Nasjonalgalleriet

I anledning Krohg-utstillingen «Bilder som griper» på Nasjonalgalleriet er det duket for et mangefasettert møte med maleren Christian Krohg på en byvandring gjennom sentrum.

Krohg var kjent som både kunstmaler, journalist og bypatriot på slutten av 1800-tallet, og satte spor etter seg flere steder i byen. Med borgerlig bakgrunn, og som utdannet jurist, brøt han med konvensjonene og ble en av Kristiania-bohemens ledende skikkelser, ikke minst i sitt kjærlighetsforhold til Oda Krohg. Hans samfunnsengasjement var også en viktig drivkraft i livet og kunsten.

 Karl Johans gate er den sentrale bynerven som binder Krohgs liv og virke sammen. Her viltilhørerne får stifte bekjentskap med bohemen, journalisten, professoren, og maleren Christian Krohg.

Det er mulig, og anbefales å få med seg omvisningen i Nasjonalgalleriet før vandringen. Start kl 17 (entré kr 50,-).

Relaterte saker

Eventbilde: Digital Smak av Pinot Noir
torsdag
19:30

Digital Smak av Pinot Noir

Her ønskes det velkommen til en kveld med Merete Bø sine viner og Shaun Bartletts sanger. Direktesending hvor begge gjør det de er best på!

Eventbilde: Digital ølsmaking med Ølakademiet
fredag
20:00

Digital ølsmaking med Ølakademiet

Ølakademiet tar deg også med på en rundreise gjennom ulike ølstiler fra hele verden – fra de lyse og lette til de tunge og mørke.

Eventbilde: Sprudlende smaking – Digitalt vinkurs
fredag
20:00

Sprudlende smaking – Digitalt vinkurs

I løpet av ca 1,5 time får dere smake to spennende viner og lære hovedprinsippene for produksjon av musserende viner.