Arrangementet er fullført.

Brakkesyke: Lars Klevstrands visefavoritter hovedbilde
onsdag 
21:00
Brakkesyke 2020

Brakkesyke: Lars Klevstrands visefavoritter

Plutselig en dag fikk Brakkesyke brev fra en av Norges største visesangere.

«Hei!

Jeg har lyst til, i disse tider, å gi dere en konsert hjemmefra som kan være til glede og trøst. Det er sannelig noe vi alle trenger når verden rundt oss virker så usikker og truende, ja truende til litt av hvert!

Når vi har det slik, viser gode sang- og visetekster seg fra sin beste side. Vi så det etter 22. juli: da kom Nordahl Grieg, Ole Paus og Erik Bye løpende og bant oss sammen i sorgen. Hva skulle vi gjort uten?

Jeg som ikke har skrevet noe særlig tekster, har til gjengjeld kunnet velge på øverste hylle fra vår store sang- og viseskatt. I tillegg har jeg båret fram gode ting med min egen musikk.

Mer enn 50 år på scenen med ulike repertoar har gitt meg en svær katalog å øse av, og jeg velger denne gangen å gi dere noe av det som har betydd mye for meg, og som samtidig kan gi dere noe i en vanskelig tid. Jeg kobler visene til historier om menneskene bak dem, og historier knyttet til framføringen av dem. Er det noe vi visefolk kan, så er det å skravle mellom numrene. Du kan jo skru av hvis det blir for mye…

Håper dere vil trives med utvalget mitt, og hvis dere vil, kan dere støtte arbeidet til Dråpen i havet ved å vippse til 10584. I den organisasjonen drives et viktig arbeid blant flyktninger verden over.
De har det sannelig ille nok fra før…»

Relaterte saker

Eventbilde: Grand Opening av La Fable 24. september 2021 
torsdag

Grand Opening av La Fable 24. september 2021 

Rydd plass i kalenderen. Paris har ankommet Oslo! La Fable tatt den parisiske brasserie-atmosfæren til byen og det kokkeleres til perfeksjon på kjøkkenet med parisisk kjøkkensjef i spissen. Definitivt byens beste bar- og brasserie-nyhet.

Eventbilde: Ny utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum
torsdag

Ny utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum

Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte «brudd», mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet. 

Eventbilde: Røverstaden stand-up klubb
torsdag
20:00

Røverstaden stand-up klubb

Det blir nye komikere hver uke og fra scenekanten levers det en salig blanding av satire, galgenhumor, dagligdagse frustrasjoner, selvopplevde historier og punchlines.