Søk i Aktiv i Oslo

Boklansering: Rødt og hvitt hovedbilde

Boklansering: Rødt og hvitt

Boklansering: Rødt og hvittRødt og hvitt (red. Hilde Bondevik & Anne Kveim Lie) handler om blod og melk, to kroppsvæsker som er uløselig knyttet til kvinnekroppen.

Forskere med ulik bakgrunn (medisin, sosiologi, sosialantropologi, historie og idéhistorie) skriver om tenkning og praksiser knyttet til blod og melk – til ulike tider og på forskjellige steder i verden. Det handler om helsebringende kroppsvæsker i Vest-Bengal, om morsmelkens rolle for slektskapsrelasjoner i Vest-Afrika, og om norsk ammepolitikk – blant annet. Felles for tekstene er de ikke setter opp noen motsetning mellom natur og kultur, mellom ikke-menneskelige og menneskelige faktorer.Rødt og hvitt er et konstruktivt bidrag til debattene rundt forholdet mellom natur, kultur og kjønn.

Bidragsytere:
Kristin Asdal, Hilde Bondevik, Jacqueline Chinkonde, Anne-Lise Ellingsæter, Kristin Hanssen, Anne Kveim Lie, Anne Løkke, Elina Oines, Tone Sommerfelt&Johanne Sundby

Program for kvelden:

Hilde Bondevik og Anne Kveim Lie: Presentasjon av boka
Anne Hoff: Lyst og død – om vampyren som filmstjerne
Erling Sandmo: Blødninger og dødninger: Om blod i det førmoderne 
Johanne Sundby: Fødsler er ikke blodfattige
Kristin Hanssen: Blod som styrker: bengalske vaishnavers blod

Hvor: Nedjma
Arrangementet er Gratis
Arrangør: Akademika forlag

Relaterte saker

Eventbilde: Samtale: Mapping Black Europe
onsdag
18:00

Samtale: Mapping Black Europe

Samtale med Olive Vassell, Natasha A. Kelly og Michelle Tisdel om boken og temaet «Mapping Black Europe: Markers, monuments, memory».

Eventbilde: SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu
onsdag
18:00

SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu

Oslo kommunes kunstsamling inviterer til lansering av boken «Økern, august 2022». «Økern, august 2022» er Ane Hjort Guttus bidrag til Selvbyggeren.

Eventbilde: Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow
onsdag
21:00

Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow

«Julefruer» er et hysterisk morsomt bokshow med ville innslag om jul, vennskap, uvennskap og tusjkake med injisert brennevin. Og om litteraturen og slitet, sykdommene og alvoret.