Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Boklansering: Bogstadveien. En gate blir til. hovedbilde
tirsdag 
18:00
Bymuseet

Boklansering: Bogstadveien. En gate blir til.

Denne boka handler om utviklingen i Bogstadveien fra de første boliger fram til i dag.

Denne spennende hovedgaten ble opprinnelig anlagt i 1855 som en del av veien mellom Kristiania og den gamle storgården Bogstad i Sørkedalen. De første murhusene kom i 1884, men fra første stund var Bogstadveien en annerledes gate. Alle husene ble bygd med butikker i første etasje. Veien ble både en boliggate, en gjennomfartsvei og ikke minst en handlegate for hele strøket.

Men visste du at Norges største orgelfabrikk lå i Bogstadveien? Eller at det ble laget ski, staver og kjelker i Bogstadveien?

Melkebutikkene er erstattet med kafeer, men fortsatt har Bogstadveien en av byens mest levende bymiljøer.

Boka inneholder også en «guidet vandring» i ord og bilder langs Bogstadveien.

Forfatteren Finn Holden vokste selv opp ved Bogstadveien. Boken er gjennomillustrert med gamle og nye bilder. Øystein Sandsdalen har tatt bildene fra Bogstadveien i dag. Også han har vokst opp i nærheten av Bogstadveien.

Relaterte saker

Eventbilde: Sommeren på SNØ
onsdag
00:00

Sommeren på SNØ

Lyst på en kombinasjon av sol og snø denne sommeren? SNØ tilbyr et spennende sommerprogram med gode tilbud for store og små!

Eventbilde: The Well Summer Club
onsdag
00:00

The Well Summer Club

Ser du etter et flott sted å slappe av, sole deg, bade, spise, drikke og bare ha det bra i sommer? Opplev herlig beach club-stemning på The Well, bare 15 minutter fra Oslo.

Eventbilde: Sommerstandup 2024
torsdag
18:30

Sommerstandup 2024

På Latter kan man nyte både mat, drikke og underholdning i hele sommer! Det blir nye, morsomme komikere hver uke som vil holde temperaturen oppe uansett vær!