Arrangementet er fullført.

Biblioterapi: Julekrise! hovedbilde
torsdag 
19:00
Deichman Bjørvika

Biblioterapi: Julekrise!

Hjelp, nå er det jul igjen! Men slapp av, Deichman hjelper deg å holde ut familiejula.

Velkommen til premiere på Biblioterapi, en litteraturserie der vi løser dine problemer og livskriser med litteratur. Send oss et brev allerede i dag! Info finnes lenger ned.

Jula er like om hjørnet og med den følger et lass med forventninger, rollekonflikter, kanskje en eks eller to og et par krevende svigers. Hvordan være barnet til sine foreldre og forelder til sine barn i voksen alder? Hvorfor lever aldri jula helt opp til forventningene våre? Er det minnet om barndommens såkalte perfekte jul som spiller oss et puss? Hva er det vi gleder oss til og håper på, sånn egentlig, når vi gleder oss til jula? Og hvorfor tør så få av oss å innrømme at jula er en høytid man gruer seg til?

Til oss kommer psykolog og familieterapeut Sissel Gran og psykoanalytiker Siri Gullestad. Sammen sirkler de inn den gordiske familiejuleknuten, og anbefaler litteratur som resept, som kan trøste, lindre, oppmuntre og underholde, eller sette den tilsynelatende uløselige situasjonen i perspektiv.

Samtalen ledes av bokhandler og podkastansvarlig i Morgenbladet, Ida Pallin Bostadløkken.

Foto: Siri Gullestad/Ola Gamst Sæther, Sissel Gran/Astrid Waller

Relaterte saker

Eventbilde: Utfordrerne (Stand-up)
mandag
20:30

Utfordrerne (Stand-up)

Her kan du oppleve helt nye talenter innen stand-up-sjangeren. Det blir en kveld fylt med nerver, spenning og ikke minst mye latter og moro!

Eventbilde: Bli sjarmert i senk med Snøfall
tirsdag
18:00

Bli sjarmert i senk med Snøfall

Snøfall! Måk plass i julekalenderen! Denne nydelige julemusikalen er en familieforestilling; det beste som har skjedd førjulstid og julestemning siden Blåfjell og Jul i Skomakergata.

Eventbilde: Full Spredning – Nationaltheatret
tirsdag
19:30

Full Spredning – Nationaltheatret

Nina Lykkes prisbelønte roman Full spredning blir teater. Det handler om våre menneskelige svakheter og tilbøyeligheter – sett med satirikernes skråblikk.