Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Biblioteklønsj: Fra bok til film hovedbilde
torsdag 

Biblioteklønsj: Fra bok til film

Filmrull Illustrasjonsfoto: Chris Håvard Berge / Flickr

Filmskaper Trygve Hagen kommer til Biblioteklønsj på Deichmanske Hovedbibliotek for å fortelle om den spennende veien fra papir til lerret.

«Basert på en roman av….» Hvor ofte begynner ikke en spillefilm med disse ordene? I filmverdenen er det svært vanlig å adaptere eventyr, romaner og noveller. Ofte ser vi filmen fordi vi likte boka. Kanskje ser vi enda oftere film uten å ane at dens historie først ble publisert mellom to permer.

Filmskaper Trygve Hagen vil fortelle om hvordan man lager film av litteratur, og han vil fremvise bilder og klipp fra filmer han har laget.

Hagen er utdannet fra medielinja ved Høgskolen i Volda og NRKs regi-utdanning. Han har jobbet spesielt med filmklipping og har klippet filmer som Le Regard/Blikket (2004), Vinterland (2006) og Brent av frost (1997). Han har også laget dokumentarportretter, blant annet av Håkon Bleken og Einar Økland. Hagen jobber nå som filmlærer på Mailand videregående skole på Lørenskog.

 Arrangementet er gratis

Relaterte saker

Eventbilde: Filmvisning og samtale i Kreftforeningens Vitensenter
lørdag
13:00

Filmvisning og samtale i Kreftforeningens Vitensenter

Vi viser den prisbelønte kortfilmen «Det ingen snakker om» produsert og regissert av Hansine Killingmoe Såstad. Hvorfor rammes så mange av senskader uten å være forberedt på det, og hvorfor blir det ikke pratet høyt nok om?