Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Bergtatt åpner i Ullensaker kunstforening! hovedbilde
lørdag 
13:00

Bergtatt åpner i Ullensaker kunstforening!

bergtattBergtatt skal vises en aller siste gang, og vi inviterer til åpning
lørdag 16. januar kl. 13.00 i Ullensaker kunstforening!

Utstillingen åpnes av Marit Lødemel, kultursjef i Ullensaker kommune.

Trangen til å komme oss ut i naturen, bestige et fjell og flykte fra hverdagens mas er noe flere av oss har kjent på. Hvor denne trangen kommer fra, hva sier den om oss som mennesker og vårt forhold til naturen, er derimot åpent for refleksjon.

Dette er utgangspunkt for utstillingen Bergtatt, der Hilde Frantzen og Hans E. Thorsen viser nye arbeider i fotografi, skulptur og tekstilinstallasjoner.
I dag synes vårt forhold til naturen å være preget av kontraster: sittende innendørs, logget på all slags medier, fullstendig avsondret fra naturen. Samtidig ser det ut til å være et enormt behov blant folk å komme seg ut i naturen, et behov preget av selvrealisering. Birken skal gjennomføres på ski og sykkel, fjell skal bestiges og isbreer forseres. Kontrasten til det urbane og teknologiske livet er stor.
Sett under ett inviterer arbeidene til Hilde Frantzen og Hans E. Thorsen til refleksjon rundt så vel våre relasjoner til naturen i dagens samfunn, som forholdet mellom kunst og natur. Med en blanding av humor og alvor, ulike media og teknikker, åpnes det opp for flere perspektiver og tolkninger rundt vårt tidvis kontrastfylte forhold til naturen.

Utstillingen vises i samarbeid med Ullensaker kunstforening, i perioden 16. januar–7. februar.

Utstillingen er en Kunst på vandring-utstilling, produsert av Akershus Kunstsenter, kuratert av Monica Holmen, og finansiert av Akershus fylkeskommune.

Relaterte saker