Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Bendik Hofseth med band hovedbilde
fredag 
19:00
Bærum Kulturhus

Bendik Hofseth med band

Historien om Bendik Hofseth er den om den talentfulle saksofonisten og komponisten som gjorde det mange på den norske jazzscenen drømte om: å breake internasjonalt og bli et stort navn.

Supervibrafonisten Mike Manieri oppdaget det unge multitalentet på tidlig nittitall og brakte Lørenskog-gutten inn i en av jazzens store supergrupper: Steps Ahead. Etter å ha turnert verden rundt med Steps var det hans egen musikk og tunge verv i kulturlivet som skulle få all fokus.

IX

Albumet IX som kom i 1991 står som en påle i norsk musikkhistorie. Med stilsikker eleganse klarte Bendik å blande sofistikert pop med improvisasjon og mangefasetterte tekster.

Hvem har vel ikke spilt luftgitar til Eivind Aarseth eller Knut Reiersruds fabelaktige soloer? Hamret løs på imaginære trommer når Paolo Vinaccia (RIP) slipper seg løs. Drømt om å kunne spille fretless som Audun Erlien.

Og så Bendik, da – stil-ikonet for mange musikkentusiaster på tidlig nittitall. Nevn Bendik for kulturpersonligheter som Christer Falck eller Martin Revheim og du vil se voksne menn bli blanke i øya – det var flere som drømte om å se ut som og låte som Bendik. Skrive like bra låter, være like reflektert og levere like rå soloer.

Foto: Christer Falck

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Pride 2024 Åpningsfest
fredag
16:00

Oslo Pride 2024 Åpningsfest

Bli med å feire at Oslo Pride 2024 er i gang med 11 timer med fest på SALT. Det blir DJ-er på alle scener, sauna med DJ, karaokekøpp og konserter!

Eventbilde: OverOslo 2024
lørdag
15:00

OverOslo 2024

Velkommen til nye, store musikkopplevelser på toppen av Oslo!

Eventbilde: Sankthansfeiring på Henie Onstad – Gratis og åpent for alle!
søndag
18:00

Sankthansfeiring på Henie Onstad – Gratis og åpent for alle!

I år igjen inviterer Henie Onstad Kunstsenter til sankthansfeiring. Det blir aktiviteter for store og små, dans og musikk, og de håper det blir solskinn og folkefest!